V kvalifikacijah za uvrstitev na EURO 2020 v skupini G je Slovenija v Stožicah gostila Poljsko. Slovenska izbrana vrsta je po zadetkih Aljaža Strune in Andraža Šporarja prišla do druge zmage v kvalifikacijah.


Stožice; gledalcev: 15.231

Sodniki: Karašev (Rusija)

Strelci: 1:0 Struna 35`, 2:0 Šporar 65`

Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Struna, Stojanović, Verbič (62` Črnigoj (91` Berić)), Kurtić, Krhin, Iličić, Bezjak, Šporar (85` Popovič)

Poljska: Fabianski, Bereszyski, Bednarek, Pazdan, Kedziora, Grosicki (70` Blaszcykowski), Krychowiak, Klich (70` Bielik), Zielinski, Piatek (76` Kownacki), Lewandowski

Rumeni kartoni: Struna; Klich, Krychowiak, Bereszyski

Rdeči karton:

Srečanje med Slovenijo in Poljsko se je pred polnimi tribunami ljubljanskih Stožic pričelo z terensko pobudo gostov, ki so v uvodnih šestih minutah povsem zagospodarili na sredini igrišča, ter z visoko postavitvijo povzročili kar nekaj težav Slovencem. Prvo priložnost so si Slovenci ustvarili v 11. minuti srečanja, ko je Andraž Šporar podal do Josipa Iličića, a je Fabianski žogo obil v kot.

V 26. minuti so do novega strela prišli Slovenci, ko se je na robo kazenskega prostora znašel Josip Iličić, a mu je ob strelu spodrsnilo, žoga pa je zletela mimo gola. Le dve minuti zatem so ponovno zapretili varovanci Matjaža Keka. Po hitrem protinapadu je na desni strani do žoge prišel Andraž Šporar, ki je podal pred gol, a je pred Josipom Iličićem pravočasno posredoval Fabianski.

V 35. minuti vodstvo slovenske izbrane vrste, Josip Iličić je izvedel kot, žogo je poslal do Andraža Šporarja, ki jo je usmeril v sredino, kjer je do nje prišel Aljaž Struna, ki jo je neubranljivo poslal za hrbet poljskega vratarja, za vodstvo Slovenije.

Slovenci so ponovno zapretili v 39. minuti, Josip Iličić je zaposlil Romana Bezjaka, ki je iz desne prodal pred poljski gol, a je najhujše z odličnim posredovanjem preprečil Fabinaski.

Tudi v drugi polčas so Slovenci pričeli dobro in v sedmi minuti nadaljevanja prvič zapretili pred vrati Poljakov. Josip Iličić je po kombinaciji z Andražem Šporarjem podal do Jasmina Kurtića, ki se je odločil za plasiran strel iz roba kazenskega prostora, a je žoga zletela ob vratnici mimo gola.

Po dobri uri igre je selektor Slovenije Matjaž Kek izvedel prvo menjavo na srečanju, ko je namesto Benjamina Verbiča v igro vstopil Domen Črnigoj.

V 65. minuti povišanje vodstva Slovenije. Josip Iličić je z izjemno globinsko podajo našel Andraža Šporarja, ki je z žogo potegnil v kazenski prostor, že bil praktično v izgubljenem položaju, ko se je odločil za strel in z natičnim strelom med nogami Fabianskega poskrbel za eksplozijo navdušenja ob povišanju vodstva v Stožicah.

V 70. minuti je poljski selektor Jerzy Brzeczek poskušal z dvojno menjavo, ko sta v igro namesto Grosickega in Klicha vstopila Bielik in Blaszcykowski, a so tudi po dvojni menjavi prvi zapretili Slovenci. V 73. minuti se je za strel iz dvajsetih metrov odločil Josip Iličić, a je poljski vratar žogo izbil, na odbiti žogi pa ni bilo nikogar od slovenskih napadalcev, tako, so Poljaki vročo situacijo pred golom rešili.

V končnici srečanja je slovenska izbrana vrsta povsem umirila igro in z disciplinirano igro mirno srečanje pripeljala do konca, ter poskrbela za pomembne tri točke V Stožicah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Žlogarjeva izbrana vrsta za tri tekme v Krškem

Bliža se poletje, pred dvema počitniškima mesecema pa je šesti mesec leta, ki vedno poskrb…