Slovenska nogometna reprezentanca je danes v Stožicah odigrala zadnjo domačo tekmo v kvalifikacijah za uvrstitev na evropsko prvenstvo v kvalifikacijski skupini G proti reprezentanci Latvije. Slovenija je še drugič v tokratnih kvalifikacijah ugnala reprezentanco Latvije, ter tako vknjižila še četrto kvalifikacijsko zmago v skupini G.


Stadion Stožice; gledalcev: 11.400

Strelci: 1:0 Tarasovs 52`-ag,

Slovenija: Oblak, Stojanović, Struna, Mevlja, Jokič, Krhin (74` Bijol), Kurtić, Iličić, Verbič (90` Bezjak), Šporar, Vučkić (62` Zajc). Selektor: Matjaž Kek

Latvija: Steinbors, Savalnieks, Dubra, Oss, Maksimenko, Jurkovskis, Fjoodorovs, Ikaunieks (72` Uldrikis), Tarasovs, Kamess (88` Punculus), Gutkovskis (85` Laizans). Selektor: Slaviša Stojanovič

Rumeni kartoni: Struna, Verbič; Oss, Gutkovskis, Fjoodorovs, Savalnieks

Še pred samim uvodom v srečanje med Slovenijo in Latvijo je najprej kapetan slovenske izbrane vrste Bojan Jokič ob stotem nastopu prejel darilo od predsednika Nogometne zveze Slovenije Radenka Mijatoviča.

Varovanci Matjaža Keka so kaj hitro zagospodarili na zelenici Stožic, že v peti minuti si je slovenska izbrana vrsta pripravila prvo zrelo priložnost, ko je poskušal Andraž Šporar, a je latvijski vratar preprečil veselje napadalcu bratislavskega Slovana.

V enajsti minuti so prvič zapretili tudi gostje, ko je poskušal Vladislavs Fjoodorovs, a je Jan Oblak pričakovano brez resnejših težav ubranil strel.

V začetku sedemnajste minute so Slovenci ponovno zapretili, ko je dobro kombinacijo Josipa Iličića in Harisa Vučkića s strelom izven kazenskega prostora zaključil Jasmin Kurtić, a je vodstvo slovenski reprezentanci preprečila prečka.

Le nekaj minut zatem se je v izjemni priložnosti sam pred vratarjem Steinborsom znašel Haris Vukćić, a je slovenski napadalec nastreljal latvijskega vratarja. Slovenska reprezentanca je tudi po tej priložnosti prevladovala a je latvijska obramba vse do polčasa zadržala svojo mrežo nedotaknjeno.

V sedmi minuti nadaljevanja pa je slovenska izbrana vrsta le uspela zatresti mrežo Latvijcev, ter tako kronala terensko premoč. Josip Iličić je poslal oster predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer je pred Jasminom Kurtičem posredoval Igors Tarasovs in zatresel svojo mrežo za vodstvo Slovenije.

V 66. minuti so bili blizu povišanja vodstva varovanci Matjaža Keka, Josip Iličić je z lepo podajo v kazenski prostor zaposlil Miho Zajca, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro, a je bil vratar gostov na mestu. Že nekaj trenutkov zatem je iz dobrih dvajsetih metrov poskušal Petar Stojanović, a je žoga zletela preko vrat.

V 78. minuti so Latvijci rešili povišanje vodstvo Slovencev na golovi črti, ko je najprej Josip Iličić zaposlil Jako Bijola, ta je z natančnim predložkom na drugo stran našel Benjamina Verbiča, a je latvijska obramba žogo izbila na golovi črti.

V 80. minuti so zapretili gostje, ko se je v lepem položaju za strel znašel Vladislavs Fjoodorovs, a je Jan Oblak preprečil najhujše za slovensko izbrano vrsto.

Le minuto zatem so si novo priložnost ustvarili Slovenci, ko se je Josip Iličić prebil v kazenski prostor, ter se odločil za strel iz petih metrov nekoliko iz strani, na drugi strani je imel sicer prostega Andraža Šporarja, latvijska obramba pa je preprečila veselje slovenskemu reprezentantu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…