Slovenska nogometna reprezentanca bo v razprodanih Stožicah v petem krogu gostila Poljsko, vodilno reprezentanco skupine G v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo. Varovanci Matjaža Keka s petimi osvojenimi točkami zasedajo peto mesto, medtem ko so Poljaki stoodstotni in imajo na kontu 12 točk. 


Slovenija je v teh kvalifikacijah zabeležila zmago proti Latviji, porazila jih je Avstrija in dvakrat remizirala, z reprezentancama Izraela ter Severne Makedonije. Na zadnjih dvanajstih srečanjih so slovenski reprezentantje slavili zgolj enkrat, ko so kar z 0:5 ugnali reprezentanco Latvije. Kek tokrat ne bo mogel računati na kaznovanega Bojana Jokića, preostali reprezentantje pa naj bi bili na dvoboj s Poljaki pripravljeni. Pred novim kvalifikacijskim ciklusom je imel nekaj težav s poškodbo Benjamin Verbič, a je že nared za nove napore v reprezentančnem dresu:“Imel sem nekaj preglavic s poškodbo, vendar sem sedaj že v tekmovalnem pogonu in ocenjujem, da sem ustrezno pripravljen. Trenutno imamo pet točk, potrebujemo nove, tako da jih bomo na vsaki naslednji tekmi skušali osvojiti čim več. Točka proti Poljski ne bi bila tragedija, bomo pa vse naredili, da jo presenetimo. Poljaki so vsi odlično telesno pripravljeni. Dihati moramo kot ekipa, tako kot smo v Latviji. Vsak posameznik mora dati vse od sebe, saj je Poljska ena izmed vrhunskih ekip. Vem, da že dolgo časa nismo premagali velikega nasprotnika. Najbolje bi bilo, da malo manj govorimo in več pokažemo na igrišču, bi pa takšen skalp nedvomno pomembno vplival na našo samozavest,” je pred srečanjem dejal Verbič. Poljska reprezentanca ima v svojih vrstah odlične posameznike, med katerimi izstopa kapetan in član Bayerna, Robert Lewandowski. “Mogoče se Avstrija zdi na papirju močnejši nasprotnik, a poanta je, da bomo igrali v gosteh s Slovenijo. In tekme v gosteh so vedno težje. Zmaga v Sloveniji je za nas lahko zelo pomembna, saj bi imeli na tekmi proti Avstriji tako drugačen pristop. Zato se mi zdi, da je ta prvi spopad morda težji. Če bomo imeli pravi pristop, pokazali svojo kakovost in sposobnosti, upam, da se bomo v Varšavo vrnili z zmago,” je dvoboj v Stožicah napovedal kapetan Poljske. 

Nazadnje sta se reprezentanci v kvalifikacijskem ciklusu srečali leta 2009, ko je Slovenija v Ljudskem vrtu slavila s 3:0 in se na koncu tudi veselila preboja na Svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki. Nasprotnika sta med seboj odigrala šest tekem, boljši izkupiček imajo Poljaki, ki so slavili na dveh tekmah, eno zmago ima Slovenija, preostali trije dvoboji pa so se končali brez zmagovalca. 

Poljska glede na dosedanje rezultate velja kot favorit tega dvoboja, a se reprezentanca Slovenije ob nabito polnih Stožicah ne bo vdala in bo lovila drugo zmago v teh kvalifikacijah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Žlogarjeva izbrana vrsta za tri tekme v Krškem

Bliža se poletje, pred dvema počitniškima mesecema pa je šesti mesec leta, ki vedno poskrb…