Slovensko nogometno reprezentanco čez manj kot dva tedna čaka pričetek kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Nemčija.


Slovenija je v kvalifikacijski skupini skupaj z Dansko, Finsko, Kazahstanom, Severno Irsko in San Marinom, na zaključni turnir stare celine pa vodita prvi dve mesti. V marčevskem reprezentančnem ciklusu bodo varovanci Matjaža Keka prvič na delu 23. marca, ko bo na sporedu gostovanje v Astani, nato pa se bodo tri dni kasneje proti San Marinu predstavili še domačim navijačem. Nogometna zveza Slovenije je še pred pričetkom sicer negativno presenetila, ko je ob precej neprepričljivih argumentih obelodanila, da bodo prav vsi domači obračuni slovenske reprezentance odigrani v Stožicah.

V lanskem letu je Slovenija dobro odigrala Ligo narodov in se obdržala v drugem kakovostnem rangu. Reprezentanca je neporažena zadnjih šest tekem v nizu, v tem obdobju pa so Kekovi varovanci v Ligi narodov iztržili zmago in remi proti Norveški, remi proti Srbiji in Švedski ter nazadnje še zmagi na prijateljskih obračunih proti Romuniji in Črni gori. Na sončni strani Alp pred pričetkom kvalifikacij že dolgo časa ni zeval takšen optimizem, tako med navijači kot tudi med samimi akterji na zelenici. Kek odkrito govori o povsem jasnem cilju: uvrstitvi med najboljših 24 reprezentanc na stari celini.

V ta namen je 61-letni Mariborčan za obračuna proti Kazahstancem in Črnogorcem vpoklical 25 nogometašev, s katerimi računa na pozitiven start v novo kvalifikacijsko obdobje. Med njimi sta se prvič znašla tudi branilec ruskega Sočija Vanja Drkušić in v zadnjem obdobju izjemno učinkovit napadalec aktualnih slovenskih prvakov Žan Vipotnik. Ob Konjičanu so iz slovenske lige bili vpoklicani še Matevž Vidovšek, Žan Karničnik in Timi Max Elšnik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od D.Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke še nikoli tako visoko!

Slovenska ženska reprezentanca je že nekaj sezon v vzponu, kar nam nakazuje tudi lestvica …