Slovenska ženska nogometna reprezentanca je odigrala tretjo tekmo v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo. V Murski Soboti so jim nasproti stale Nizozemke, aktualne prvakinje stare celine in tudi vodilna reprezentanca Skupine A. 


Slovenske reprezentantke so že v enajsti minuti izkoristile priložnost za dosego zadetka in povedle po zadetku Mateje Zver, ki je bila najhitrejša na odbiti žogi. Sicer so gostje prevzele vajeti igre, a je tudi Slovenija imela svoje priložnosti. Do konca polčasa so nasprotnice le prišle do izenačenja, zadetek so Nizozemke dosegle v 28. minuti, uspešna je bila Vivianne Miedema.

Gostje so prvič povedle v uvodu drugega polčasa, v 47. minuti je že prvo priložnost v nadaljevanju izkoristila Lineth Beerensteyn. Dvajset minut kasneje je po hitrem protinapadu številne privržence nogometa razveselila Kaja Korošec, ki je poskrbela za izenačenje na 2:2. V izdihljajih srečanja so Nizozemke prišle do tretje zmage v kvalifikacijah, dvakrat je v polno merila Sherida Spitse, najprej v 78. minuti, zmago pa potrdila pet minut kasneje.

Že v torek Slovenijo čaka naslednji dvoboj, sledi gostovanje v Turčiji, tokratne gostiteljice pa imajo po treh kvalifikacijskih tekmah osvojeno eno točko.  

“Hvala bogu, da so se dekleta tako odzvala in pokazala, da smo v zadnjem letu in pol naredili velik korak naprej. S tekmo v Fazaneriji smo naredili tudi izjemno promocijo za ženski nogomet. A že danes na večerji moramo pozabiti na vse skupaj in se osredotočiti na tekmo v Turčiji, kjer nas zanima zmaga in tri točke,” je bil z videnim zadovoljen selektor Borut Jarc in se tudi že ozrl proti naslednjim nasprotnicam.

Slovenija – Nizozemska 2:4

Zver 11’, Korošec 68’; Miedema 28’, Beerensteyn 47’, Spitse 78’, Spitse 83’

Slovenija: Meršnik, Agrež, Rozmarič, Korošec, Erman (od 52. Golob), Zver, Čonč, Prašnikar, Kolbl (od 88. Ivanuša), Begič (od 58. Makovec)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nogomet naj se igra na zelenici in ne v pisarnah

Pri ŽNK Olimpija so se odzvali na včerajšnjo izjavo za javnost, ki je pri nekaterih sproži…