Slovensko reprezentanco jutri čaka nov dvoboj Uefine Lige narodov, kjer četo Tomaža Kavčiča na domačem terenu v Stožicah čaka reprezentanca Cipra. Po porazu na Norveškem je reprezentanca s tremi porazi na prav toliko tekmah zasidrana na zadnjem mestu v skupini in Ciprčani se v tem trenutku zdijo primeren nasprotnik za ekipo, ki se bo morala pošteno potruditi za obstanek v tretjem nivoju tekmovanja.


Slovenija je pred dobrim mesecem dni doživela svoj drugi poraz proti Ciprčanom, takrat je na gostovanju v Nikoziji slovenska izbrana vrsta ob začetku drugega polčasa z zadetkom Berića povedla, a so domačini v zadnjih dvajsetih minutah rednega dela izid preobrnili in se tako veselili edinih točk v dosedanjem delu tekmovanja. To je bil šele drugi poraz Slovenije proti Cipru, doslej so se otočani edinkrat veselili zmage na prijateljski tekmi pred več kot dvajsetimi leti. V dosedanjih devetih medsebojnih tekmah je slovenska izbrana vrsta proti Cipru ob omenjenih dveh porazih zbrala še pet zmag ter dva remija. Jutrišnja tekma je tako prav gotovo lepa priložnost za osvojitev prvih točk v skupini.

Selektor Tomaž Kavčič bo, kot je sedaj že postalo običajno, ponovno imel veliko težav s sestavo ekipe, saj še naprej zaradi poškodb manjkajo nekateri nosilci igre, a naj ne bi ponavljal napak iz preteklosti, ko je po lastnih besedah vse prevečkrat menjal udarno enajsterico. Večjih sprememb glede na tekmo proti Norveški torej ni za pričakovati, ob tem pa selektor računa, da bodo njegovi igralci ponovno prikazali nekatere pozitivne spremembe v igri: “Proti Norveški smo bili bolj kompaktni in agresivni. Tudi proti Ciprčanom moramo biti bolj strnjeni in še bolj agresivni.” 

Največje vprašanje, ki se poraja pred jutrišnjo tekmo, je tako pripravljenost Josipa Iličića, ki je na tekmi v Oslu ob vstopu na igrišče sredi drugega polčasa dodobra prevetril igro svoje ekipe. Tridesetletnik se zaveda priložnosti proti Cipru in kakšen je cilj ekipe, ob tem pa selektorju sporoča, da je pripravljen na težje fizične napore na jutrišnjem dvoboju: “Jaz sem v redu. Na selektorju je kako se bo odločil. Jaz sem pripravljen. Na žalost sem pred Norveško imel nek plan treningov, ki sem jih moral delat in je bilo vse skupaj malo težje, a sem za jutri pripravljen!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Branilec Olimpije na pragu reprezentance?

Ta teden je pričela s treningi tudi mladinska ekipa Olimpije, ki ji od minulega poletja s …