Slovenska nogometna izbrana vrsta do 19 let je v Krškem odigrala pripravljalno srečanje z vrstniki iz Francije. Srečanje se je končalo z zmago Francozov, ki so slavili z rezultatom 0:1.

Prvi so zapretili Francozi, ki so poizkusili s strelom v četrti minuti srečanja in kot se je izkazalo, je bila to njihova edina priložnost v prvem delu. Že v naslednjem napadu bi Slovenija lahko povedla, poizkusil je Nik Prelec, a je francoski vratar žogo s skrajnimi močmi preusmeril v kot. V nadaljevanju sta nasprotnika izmenjavala posest žoge, naslednjo priložnost je znova imela slovenska izbrana vrsta, Renato Simič je meril preko vrat. Deset minut kasneje je sam v kazenski prostor stekel Martin Pečar, vendar je gostujoča obramba uspela preprečiti nevarno povratno podajo. Minuto kasneje je z roba kazenskega prostora poizkusil Tamar Svetlin, meril je v gostujočega vratarja in ta je poizkus uspel ukrotiti. Pred iztekom prvega dela je poizkusil znova Prelec, njegov poizkus je tudi zletel preko vrat in na polčas sta nasprotnika odšla z začetnih 0:0.

Po prihodu iz slačilnic dolgo časa ni bilo priložnosti za dosego zadetka. V 14. minuti drugega dela je bil v kazenskem prostoru Francozov najvišji Žiga Laci, poizkus z glavo je končal visoko nad vrati gostov. Francozi so nato prevzeli vajeti igre v svoje roke in povedli v 71. minuti, strelec zadetka iz bližine je bil Adrien Truffert. Deset minut pred koncem je odlično posredoval slovenski vratar Domen Gril, gostje so atraktivno poizkusili s petih metrov. Tri minute pred koncem je imel priložnost za izenačenje Kai Cipot, z roba kazenskega prostora je tudi on meril visoko preko gostujočega gola in ostalo je pri vodstvu Francije. Ob koncu je slovenska reprezentanca lovila izenačenje, a se izid ni spremenil in Francozi so slavili minimalno zmago.

Slovenija U19 – Francija U19 0:1
Truffert 71′

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od admin
  • Marca tudi v Udinah

    Slovenska nogometna reprezentanca, katero vodi Matjaž Kek, se bo marca prihodnje leto v Ud…
  • V Medulinu nasprotnik dvakrat uspešnejši

    Slovenska reprezentanca do 15 let se je na dveh prijateljskih tekmah v Medulinu pomerila z…
  • Brez sprememb na lestvici FIFA

    Slovenska nogometna reprezentanca ostaja na 64. mestu Mednarodne nogometne zveze (FIFA). T…
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marca tudi v Udinah

Slovenska nogometna reprezentanca, katero vodi Matjaž Kek, se bo marca prihodnje leto v Ud…