Nogometna reprezentanca Slovenije bo danes odigrala šesto tekmo v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo leta 2020, nasproti bo stala reprezentanca Izraela. V teh kvalifikacijah sta se nasprotnika že srečala, v Haifi se je dvoboj končal brez zmagovalca, z rezultatom 1:1, zadetka za Slovenijo se je veselil Andraž Šporar. Slovenija je po drugi zaporedni zmagi v kvalifikacijah, v petek je bila z 2:0 poražena Poljska, skočila na tretje mesto svoje skupine, z enakim številom osvojenih točk kot Izrael.


Selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek ne bo mogel računati na poškodovanega Domna Črnigoja, se pa po odsluženi kazni vrača Bojan Jokić. “Prihaja reprezentanca, ki je po mojem občutku malo podcenjena. Ko pogledaš tekme Izraelcev, v napadalnem delu izgledajo precej dobro. Tudi zaradi tega sem prepričan, da bo tekma zanimiva, kakovostna, da bodo padali goli. Stremimo k temu, da bi dvigali kakovost igre. Bomo pa videli, če smo sposobni kontinuitete. Vesel sem, da se je reprezentančni nogomet vrnil v novice, vse to pomeni samo nov izziv, cilj. Izhodišče pa je tako, kot je. Želim si še večjo motivacijo, voljni moment, bomo pa še bolj kot proti Poljski morali trpeti, da pridemo do pozitivnega rezultata,” je dvoboj z Izraelci napovedal Kek. Selektor ima sladke skrbi tudi v napadu, saj je Slovenija na zadnjih dveh tekmah dosegla skupno kar sedem zadetkov.

Napad Izraela je v teh kvalifikacijah dosegel enako število zadetkov kot slovenski, vendar imajo v svojih vrstah najboljšega strelca kvalifikacij, Erana Zahavija. Na petih kvalifikacijskih tekmah je dosegel kar osem zadetkov, v polno pa je meril tudi na prvem medsebojnem srečanju in bo tudi tokrat glavna nevarnost za gol Jana Oblaka. Eden od najboljših vratarjev na svetu na zadnjih dveh srečanjih ni prejel zadetka, saj celotna reprezentanca Slovenije opravlja odlično nalogo tudi v obrambnem delu.

Slovenija je po dveh zaporednih zmagah na dobri poti za uvrstitev na Evropsko prvenstvo, z novo zmago pa bi se temu cilju še približali. V Skupini G ste več točk osvojili le Poljska, ki jih ima 12 in Avstrija, z devetimi točkami. 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…