Nogometna reprezentanca Slovenije je na Stadionu Stožice z zadetkom Damjana Boharja premagala moštvo Moldavije in se vsaj začasno zavihtela na prvo mesto skupine C v UEFA Ligi narodov.


Slovenija je tekmo pričela s sorazmerno prevlado na igrišču, a si nevarnih priložnosti ni uspela ustvarjati. V 17. minuti je igrišče za nekaj minut zapustil Nino Kouter, ki je po trku z igralcem Moldavije potreboval zdravniško pomoč in preostanek srečanja odigral z obvezano glavo. Član Mure je bil zagotovo glavno odkritje selektorja Matjaža Keka na nocojšnjem obračunu. Z zrelo in preudarno igro je presenetil tudi strokovni štab reprezentance, kot je bilo možno sklepati po izjavi Milivoja Novakovića med polčasom.

Zadetek je naša reprezentanca dosegla po udarcu Petra Stojanovića iz desnega roba kazenskega prostora, ki ga je vratar gostov Alexei Coselev z atraktivno obrambo uspel odbiti, žogo pa je v mrežo iz bližine pospravil Bohar.

V drugem polčasu so pobudo na trenutke prevzeli Moldavci, ki pa niso prihajali v idealne pozicije za zaključke. Glavni strateg slovenske izbrane vrste, Matjaž Kek, je tempo igre poskušal spremeniti z Sašo Živcem (namesto Mihe Zajca), Amadejem Vetrihom (namesto Harisa Vučkića) ter po manjši poškodbi Andraža Šporarja še z Blažem Kramerjem. Rezultat se kljub temu do konca srečanja ni spremenil, ostalo je pri rezultatu 1:0.

Posest žoge na obračunu je bila v 57 procentih v nogah Slovencev, ki so imeli tudi 13 strelov na gol, Moldavci samo pet. Naslednjo tekmo v Ligi narodov bo slovenska reprezentanca odigrala 11. oktobra proti moštvu Kosova.

Slovenija – Moldavija 1:0 (1:0)

Strelci: Damjan Bohar (28′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Florijan Ropert
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kekovi izbranci novembra proti Romuniji in Črni gori

Slovenska nogometna reprezentanca bo v novembru odigrala pripravljalni tekmi proti repreze…