Slovenska vrsta je po slabi predstavi v Celovcu, ko je proti Avstriji izgubila z 0:3, tokrat pokleknila tudi pred realno precej slabšo vrsto, kot je Avstrija, Belorusijo, šele 93. reprezentanco na lestvici Mednarodne nogometne zveze.

Ta je s po enim zadetkom v vsakem polčasu še poslabšala začetek ere selektorja Tomaža Kavčiča. Njegovi izbranci so sicer tokrat večinoma imeli pobudo, a so znova preveč poredko ogrožali tekmečevega vratarja.

Slovenijo, ki je proti Belorusom izgubila drugič (enkrat je zmagala, dvakrat pa igrala neodločeno), naslednja preizkušnja čaka junija, ko bo v gosteh igrala prijateljsko tekmo s Črno goro.

Selektor Kavčič je tokratno tekmo začel z nekaterimi (manjšimi) spremembami, saj je želel preizkusiti nekatere druge zamisli kot v petek ob porazu v Avstriji (0:3).

Najbolj očitna je bila razumljivo v obrambni vrsti, kjer je zadnjih pet reprezentančnih minut na svoji 101. tekmi odigral Boštjan Cesar. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je Cesarju pred tekmo podaril uokvirjen dres z “njegovo” številko 5 in podpisi.

Ob Cesarju, čigar zadnjo reprezentančno tekmo je med drugimi visokimi gosti prišel pogledat tudi prejšnji selektor Srečko Katanec, je boj z Belorusi začel Nemanja Mitrović, po petih minutah pa je ob njega stopil Luka Krajnc.

V zvezni vrsti sta zadaj spet operirala Rene Krhin in Kevin Kampl, spredaj pa Valter Birsa in Josip Iličić. V napadu je bil Robert Berić. Ta je v drugi minuti poskrbel za prvi strel, meril je z glavo, a beloruski vratar ni imel težkega dela.

V nadaljevanju je imela domača vrsta terensko pobudo, a ni posebej ogrozila gostujočih vrat. Izjema je bila 26. minuta, ko je Josip Iličić podal na rob kazenskega prostora do Krhina, ki je sprožil iz prve, izkazal pa se je Andrej Gorbunov.

Novo priložnost so imeli Slovenci v 33. minuti, ko je Birsa meril od daleč, spet pa je dobro posredoval beloruski vratar. Le tri minute pozneje pa so Belorusi povedli, potem ko je po podaji v kazenski prostor do neoviranega strela z glavo prišel Maksim Skaviš in zadel za 1:0.

Malce načetega Iličića je ob polčasu zamenjal Miha Zajc, Slovenija pa je znova začela podjetneje, a brez pravega zaključka. Zato pa so do njega v 55. minuti prišli gosti, in sicer Jurij Kendiš, a je bil Vid Belec po strelu iz bližine zbran.

Tudi v nadaljevanju Slovenci niso posebej popravili vtisa, zaključnih strelov praktično ni bilo, posledično niti nobene nevarnosti za beloruskega vratarja. Šele v 78. minuti je malce završalo na tribunah, ko je do strela v kazenskem prostoru prišel Zajc, toda žogo slabo zadel. Piko na i bledi predstavi je že v sodniškem dodatku postavil Anton Saroka, ki je povsem osamljen s približno 14 metrov premagal Belca.

 

Slovenija : Belorusija 0:2 (0:1)

Skavysh 36`,  Sarok 90

 

Slovenija: Belec, Mitrović, Cesar (5`Krajnc), Krhin, Iličić (46`Zajc), Kurtić, Birsa (65`Bezjak), Jokić, Kampl (69` Černigoj), Milec, Berić (76` Šporar)

Belorusija: Gorbunov, Shitov, Politevich, Kendysh, Kovalev (69`Saroka), Bressan (75` Kislyak), Skavysh (81` Matveychik), Nekhaychik (46`Stasevich), Sivakov, Maewski (46` Dragun), Veretilo (77`Volodko)

Vir novice: sta.si

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matjaž Kek: »Zagotovo je niz remijev problematičen«

Včeraj je slovenska nogometna reprezentanca v 2. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo …