Slovenska ženska nogometna reprezentanca je odigrala šesto tekmo v kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo, gostovale so pri aktualnih evropskih prvakinjah. Nizozemske tudi po šesti odigrani tekmi ostajajo stoodstotne, saj so Slovenijo premagale z rezultatom 4:1.


Srečanje je bilo odigrano na stadionu v Arnhemu, kjer se je zbralo 23.120 gledalcev, ki so ustvarili pravo nogometno vzdušje. Na presenečenje številnih domačih navijačev je povedla Slovenija. V trideseti minuti je “zaspala” domača obramba, kar je izkoristila Kaja Eržen, saj se je po podaji Mateje Zver, znašla sama pred domačo vratarko in zanesljivo zadela. Kljub vodstvu z 0:1, so domačinke uspele izenačiti v prvem polčasu, izid je po strelu z bele točke poravnala Sherida Spitse.

V drugem delu so Nizozemke dosegle še tri zadetke in znova slavile po preobratu. Za prvo vodstvo oranžnih je poskrbela ravno Spitse, ki je izkoristila še drugi strel z bele točke. Do konca srečanja je bila dvakrat uspešna tudi Vivianne Miedema, ki je zadela v 58. in 71. minuti. Slovenija še naprej ostaja na drugem mestu, a sta reprezentanci Rusije in Kosova odigrali dve tekmi manj, imajo pa na kontu prav tako šest točk.

Kvalifikacije, Evropsko prvenstvo:

Nizozemska – Slovenija 4:1
Spitse 34’ (11m), 53’ (11m), Miedema 58’, 71’; Eržen 30’

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odgovor na namigovanja je podal selektor

Danes je v hrvaških medijih odjeknila novica, da je vodstvo zagrebškega Dinama v kontakt s…