Izbrana vrsta Slovenije v Talinu ni sledila zgledu mlade reprezentance, ki je popoldne z izidom 1:7 razbila estonske vrstnike. Katančevi izbranci so sicer prevladovali, še posebej v prvem polčasu, a zrelejših priložnosti ni bilo. Prelomni trenutek tekme se je zgodil v 79. minuti srečanja, ko je Dalibor Stevanović prejel še drugi rumeni karton in moral predčasno zapustiti zelenico. Številčna premoč je Estoncem dala več poguma, Handanović pa je v 86. minuti po zaporednih dveh obrambah žogo moral pobrati iz svoje mreže, zadel je Ats Purje. Rezervist, ki je v igro vstopil v 85. minuti, je bil slovenski krvnik že na tekmi izpred treh let, ko so Estonci slavili v Ljubljani. Slovenci kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki ga bo leta 2016 gostila Francija, začenjajo s porazom, Srečko Katanec ni zaman svaril pred Estonci, ki so se sicer dobršen del srečanja odlično branili, saj so bili v obrambi zelo dobro postavljeni.


EURO 2016 – prva tekma kvalifikacij. Glavni sodnik: Szymon Marciniak.
Talin – Lilleküla stadion, 7000 gledalcev.
ESTONIJA 0:0 SLOVENIJA

Menjave
Estonija: Kams – Antonov (67′), Jääger – Teniste (71′), Purje – Lindpere (85′)
Slovenija: Birsa – Iličić (61′), Lazarević – Rotman (89′)

ESTONIJA
[team1]

SLOVENIJA
[team2]

Slovenci so zapretili že v drugi minuti srečanja, ko se je Iličić po globinski podaji Kampla znašel pred domačim vratarjem Pareikom, ki pa je bil ob ne najboljšem posredovanju domačega branilca dobro posredoval. Po nekaj minutah igre na sredini igrišča, so Slovenci znova zapretili v osmi minuti, a je Kurtić iztržil le kot, po katerem sta poizkušala še Cesar in Stevanović, a so Estonci obakrat odbili, medtem ko je Kampl nekoliko z leve meril v naročje Pareika. Domači so prvič zapretili v 11. minuti, ko je, po napaki Samardžića, z roba kazenskega prostora zgrešil Zenjov. Pet minut zatem je z lepim samostojnim prodorom zapretil Iličić, vendar je Mets v zadnjem trenutku žogo izbil v kot. Estonci si so ob dejstvu, da je bila žoga več ali manj v slovenski posesti, niso pripravili pravih priložnosti, tudi strel Aniera, ki je po prostem strelu z glavo meril s 15 metrov, pa ni resneje ogrozil vrat Handanovića. V 28. minuti je znova zapretil razpoloženi Iličić, ki je imel za razliko od dobro pokritega Kampla na desni strani nekoliko več prostora. Nogometaš Fiorentine je nekoliko z desne meril v bližnji kot, a je bil izkušeni Pareiko znova dobro postavljen. Slovenci so bili nevarni tudi v 35. minuti, ko se je po kotu in domiselni akciji pred golom najbolje znašel Novaković, ki pa je bil po mnenju poljskih sodnikov v prepovedanem položaju. Marciniak je bil minuto zatem prisiljen poseči po kartonu, potem ko je Antonov na slovenski polovici v skoku nokavtiral Stevanovića, ki je obležal na tleh. To pa je bilo tudi vse, kar se je zgodilo v prvem polčasu, ko zrelih priložnosti praktično ni bilo.

Tudi uvod drugega polčasa ni prinesel resnejših priložnosti, prvi pa so sicer zapretili Katančevi izbranci. V četrti minuti nadaljevanja je po kotu Iličića sprožil Cesar, a meril nenatančno. Zato pa so Estonci nevarno zapretili v 56. minuti, ravno tako po kotu, ko je Handanović zaplaval v prazno, Morozov pa ni izkoristil ugodnega položaja. V 62. minuti je sodnik Marciniak z rumenim kartonom kaznoval Stevanovića, ki je ostro posredoval nad Antonovom. Slovenija si je najlepšo priložnost pripravila v 72. minuti, ko je Brečko zaposlil Birso, ki je po desni strani utekel v kazenski prostor domačih, nato pa na bližnji vratnici zaposlil Novakovića, ki pa je s težkega položaja z glavo streljal preko vrat. V začetku 76. minute je lepo priložnost zapravil tudi Rotman, ki po predložku Strune ni izkoristil slabega izbijanja Zenjova, saj je na robu kazenskega prostora slabo zadel žogo in grdo zgrešil. V 79. minuti pa prelomni trenutek srečanja, Slovenci so ostali zgolj z desetimi možmi na igrišču, Stevanović je bil po prekršku nad Lindperejem kaznovan še z drugim rumenim kartonom in predčasno potjo pod prho. Estonci so številčno premoč izkorstili v 86. minuti, po seriji strelov, ko je Cesar najprej blokiral poizkus Purja, nato je Handanović odbil poizkus Vunka, še bolje posredoval ob strelu ob strelu Kamsa, ki je streljal z bližine, a se je žoga odbila do Purja, ki je bil pred golom povsem sam in žogo le še potisnil v prazna vrata. Slovenija je sicer v 92. minuti nevarno zapretila preko Kampla, ki je z 20 metrov po diagonalnem strelu sprožil za las čez gol.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…