Slovenska reprezentanca do 19 let je po remiju brez zadetkov proti Nizozemcem osvojila prvo mesto v skupini 13 ter se uvrstila v elitni del kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Po izjemni vrnitvi v zaključku tekme proti Severnim Ircem ter rutinirani zmagi proti Moldavcem, so mladi Slovenci pred odločilnim obračunom proti Nizozemski bržčas vedeli, da za napredovanje potrebujejo vsaj točko, saj ni bilo za pričakovati, da bodo Severnoirci dopustili presenečenje proti Moldaviji. To jim je na trdi tekmi, ki je postregla s kar desetimi rumenimi kartoni, tudi uspelo in po remiju brez zadetkov so se varovanci Antona Žlogarja razveselili pete točke, s čimer so uvodni del kvalifikacij zaključili na prvem mestu. Pet točk sta zbrali tudi reprezentanci Severne Irske, ki je Moldavce odpravila z 2:0, ter Nizozemske. Najkrajšo so zaradi slabše razlike v danih zadetkih potegnili domačini.

“Veselje je veliko, iskreno čestitam fantom in vsem sodelavcem. Mislim, da smo naredili odličen rezultat, osvojili smo prvo mesto v zahtevni skupini. Na tekmi z Nizozemsko smo imeli v prvem polčasu štiri odlične priložnosti, tekmec pa se je dvakrat reševal z izbijanjem z gol črte. Nizozemci si v 90 minutah igre niso priigrali resne priložnosti, menim, da smo lahko vsi ponosni na to generacijo in ekipo. Kot sem dejal že po prejšnjih tekmah, mislim, da bi bila tragedija za te fante, če se ne bi uvrstili v nadaljevanje tekmovanja, saj smo po mojem mnenju igrali najboljši nogomet v skupini,” je po sklepnem delu kvalifikacij za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejal slovenski strateg.

Slovenijo pred končnim ciljem, uvrstitvijo na zaključni turnir, ki ga bo prihodnje leto gostila Malta, sicer čaka še precej dela. V elitnem delu kvalifikacij bo nastopilo 28 reprezentanc, ki bodo razdeljene v sedem skupin s po štirimi ekipami. Na evropsko prvenstvo se bo uvrstil samo zmagovalec skupine.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bodo vse tekme v Stožicah? NZS pravi, da ni še nič določeno.

Potem ko je Nogometna Zveza Slovenije presenetila s hitro izdajo kart za prihajajoče obrač…