Slovenska nogometna  reprezentanca do 17 let je dobila nasprotnike na Evropskem prvenstvu, ki bo od 4. do 20. maja v Angliji. Slovenska reprezentanca bo nastopila v skupini B, kjer nam bodo nasproti stale reprezentance Norveške, Portugalske in Švedske.


Naši fantje bodo turnir odprli že 4. maja, ko se bodo ob 14.00 uri na stadionu Walsalla FC pomerili z Švedsko. Drugo srečanje čaka naše fante 7. maja ob 16.00 uri na stadionu Chesterfielda FC se bodo naši fantje pomerili z Portugalsko. Zadnje srečanje skupinskega dela bodo naši reprezentantje odigrali v St. George`s Parku, ko jim bodo nasproti stali Norvežani.

Selektor slovenske nogometne reprezentance do 17 let Agron Šalja je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povzel žreb, kjer je poudaril, da so vse skupine zahtevne: »Na evropskem prvenstvu so vse skupine zahtevne, saj so vse reprezentance kakovostne. Ob pogledu na žreb lahko rečem, da nismo dobili najbolj zahtevne skupine, je pa po drugi strani tudi kakšna lažja od naše. Ocenjujem, da imamo tudi mi, ob dobri formi, določene možnosti za uspeh. Portugalske reprezentance še ne poznam najbolje, vendar menim, da je že zaradi svojega imena in uspešnih predstav v vseh selekcijah favorit skupine. Norveško in Švedsko sem imel priložnost spremljati v elitnem krogu kvalifikacij in lahko potrdim, da gre za dobri reprezentanci.«

Skupina A: Anglija, Švica, Italija, Izrael,

Skupina B: Slovenija, Norveška, Švedska, Portugalska

Skupina C: Irska, Bosna in Hercegovina, Danska, Belgija

Skupina D: Srbija, Nizozemska, Nemčija, Španija

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zadetek Lane Golob za končno tretje mesto

Ženska članska reprezentanca Slovenije se je danes, ob 19.30 uri, v Španiji pomerila proti…