Danes se bo pričelo tekmovanje v Uefa Ligi narodov, kjer bo slovenska nogometna reprezentanca danes ob 20.45 pričela gostila reprezentanco Bolgarije.


V ligi narodov slovenska reprezentanca nastopa v 3 ligi C, kjer bodo igrale še reprezentance Norveške in Cipra.

Slovenska reprezentanca, ki se je zbrala v ponedeljek, bo nastopila malce okrnjena saj v tokratnem zboru ni bilo prvega vratarja in prvega zvezdnika slovenske reprezentance Jana Oblaka in Josipa Iličića. Tako bo danes zadnja ovira za bolgarske napadalce Vid Belec.

Selektor slovenske reprezentance Tomaž Kavčič pred srečanjem v Stožicah poudarja, da bodo njegovi varovanci naredili vse, da bodo zmagali: »Čaka nas prava tekma, skupina je izenačena, vsak z vsakim lahko igra. Mi pa bomo šli z zmagovalno miselnostjo na zmago. Ne obljubim, da bomo zmagali, naredili pa bomo vse, da bomo.«

Kot je za uradno spletno stran NZS poudaril kapetan slovenske izbrane vrste, mora biti izhodišče pred današnjo tekmo junijska zmaga proti Črni gori, ki so jo Slovenci dobili, ter na igrišču delovali kot ekipa.

Slovenci imajo sicer proti Bolgarom klaverno zgodovino, saj so v dveh dosedanjih tekmah v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2008 dvakrat izgubili, in v dveh srečanjih niso zatresli bolgarske mreže.

Bodo Slovenci danes v Stožicah prvič v svoji zgodovini ugnali Bolgare ter pričeli Uefa Ligo narodov s tremi točkami?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…