Slovenska reprezentanca bo kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo nadaljevala septembra, ko bo v Stožicah gostila Slovaško in Malto. V oktobru bo Slovenija domačo tekmo proti Rusiji odigrala v Ljudskem vrtu, kjer je zadnjo uradno tekmo odigrala leta 2015 proti Ukrajini. Rusi imajo slabe spomine na Ljudski vrt, saj so zadnjo tekmo proti Sloveniji v dodatnih kvalifikacijah za SP 2010 po golu Zlatka Dedića izgubili. S tem zadetkom je Slovenija dosegla enega svojih največjih uspehov in se takrat uvrstila na svetovno prvenstvo 2010 v Južni Afriki.

Reprezentance v sklopu kvalifikacij za SP 2022 pa v septembru čaka novost, zaradi katere bodo tudi reprezentančne tekme naredile korak v smeri največjih nogometnih tekmovanj. Pred dnevi sta namreč evropska nogometna zveza (UEFA) in mednarodna nogometna zveza v dopisu članicam prižgali luč za uporabo video tehnologije tudi v kvalifikacijah za SP, kar pomeni, da bo Slovenija drugo in tretjo domačo zmago lovila pod budnim očesom tehnologije VAR. 


»Po zamiku uvedbe tehnologije VAR zaradi pandemije COVID-19 so rezultati zadnjih analiz Uefe, ob soglasju Fife, pritrdili, da je uvedba video tehnologije izvedljiva, tehnologija pa bo v uporabi od septembra 2021,« so zapisali pri obeh krovnih organizacijah.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od B. C.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…