Dva dni po visoki zmagi nad reprezentanco Makedonije, se je slovenska reprezentanca do 19 let v Slovenski Bistrici ponovno pomerila z vrstniki z juga balkanskega polotoka. Makedonci so torkov poraz s 4:0 maščevali in se v zadnjem delu slovenskega dela priprav veselili zmage z rezultatom 2:0.


Selektor domače izbrane vrste Igor Benedejčič je v primerjavi s torkovo tekmo na igrišče poslal malenkost premešano zasedbo, s tremi spremembami v prvi enajsterici, ki pa je tudi tokrat hitro prevzela vajeti igre v svoje noge in si v uvodnih minutah pripravila kopico priložnosti. Največ jih je zapravil Kramarič, ki danes ni bil pri strelu. Gostje so do svoje prve priložnosti prišli po 35 minutah igre, po predložku iz kota, vendar se je odlično izkazal domači vratar Janžekovič. Zaključek polčasa je minil ob boljši igri igralcev v rdečem, ki so pet minut pred koncem tudi povedli. Po levi strani je kombiniral Alomerovikj in poslal pol visoko žogo pred domača vrata, kjer jo je s prve udaril Kočovski in odlično z volejem zaključil ter povedel svoje moštvo v vodstvo. V sodnikovem dodatku prvega dela bi Makedonci kmalu povišali rezultat, potem ko je po podaji iz kota in odbitku, na približno enajstih metrih Sadiki s škarjicami odlično zadel žogo, vendar je Janžekoviča sprva rešila vratnica, nato pa je vratar Aluminija še sam odlično posredoval in Petkovskemu preprečil, da bi iz treh metrov odbitek pospravil v mrežo.

V začetku drugega polčasa se je domači trener odločil za kar pet menjav, preostala dva igralca na klopi pa sta svojo priložnost dočakala sredi polčasa. Uvodne minute so še pripadle gostom, ki so si priigrali dve lepi priložnosti, nato pa se je tehtnica popolnoma prevesila na domačo stran. Mladi Slovenci so vse sile usmerili v napad, vendar tokrat boginja Fortuna ni bila na njihovo strani. Kar trikrat je v zaključku srečanja gostujočega vratarja namreč rešil okvir vrat! Do spremembe izida pa je vendarle prišlo globoko v sodnikovem dodatku, ko je mlačno posredovanje vratarja Kereca ob avt liniji izkoristil Hristov, ki se je takoj odločil za dolg strel in žogo poslal v prazno mrežo za končnih 2:0 v korist Makedoncev.

SLOVENIJA U19 0:2 MAKEDONIJA U19
Strelci: Kočovski (40′), Hristov (90+4′)
Prva postava: Janžekovič, Klemenčič, Škrbec, Ahec, Ivkič, Repas, Omerović, Šporn, Tijanič, Flis, Kramarič. Na klopi: Kerec, Šušnjara, Dedić, Ogrinec, Žužek, Ajlec, Marinič. Selektor: Igor Benedejčič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Se Mihi Mevlji nasmiha selitev na Apeninski polotok?

Steber obrambe slovenske reprezentance si zadnjih pet let služi kruh v Rusiji. Najprej je …