Slovensko nogometno reprezentanco nocoj v Celovcu čaka srečanje 3. kroga kvalifikacij za EURO 2020 proti Avstriji. Srečanje proti severnim sosedom se bo pričelo ob 20.45 uri.


Slovenska nogometna reprezentanca, ki se po dveh kvalifikacijskih remijih nahaja na četrtem mestu lestvice bo nocoj proti severnim sosedom lovila prvo kvalifikacijsko zmago. Tekmeca sta se nazadnje pomerila lani na prijateljski tekmi, kjer so slavili Avstrijci z 3:0, a kot poudarjajo v slovenskem taboru je čas za vse tri točke.

Selektor Slovenije Matjaž Kek pred večernim srečanjem v Celovcu poudarja, da je pred njegovimi varovanci težka preizkušnja: »Zavedamo se, kako težka tekma je pred nami. Zavedamo se tudi položaja nas in Avstrije v skupini, ampak razmišljamo o svojih zadevah in so naša pričakovanja povezana s pozitivnim rezultatom. Razmišljati že sedaj v tretjem krogu, da je tekma odločilna ali ne, je malo prehitro, je pa jasno, da obe ekipi potrebujeta točke. Je pa še dolgo do konca. Domačini, ki so brez točk, so pod določenim pritiskom, a nič manjši ni za nas.«

Kapetan slovenske izbrane vrste Bojan Jokić je pred srečanjem poudaril, da so Avstrijci v današnjem srečanju favoriti: »Vemo, da nas čaka težka tekma, Avstrijci so kakovostni z izjemnimi posamezniki, dobrim trenerjem, vemo, da so favoriti. Po drugi strani bo veliko slovenskih navijačev, zato imamo dodaten naboj, da pokažemo všečno igro, in da osvojimo točko ali tri.«

Kot poudarja Kek bodo nocoj igrali le stoodstotno pripravljeni nogometaši, ob Oblaku na vratih pa bodo srečanje verjetno še pričeli branilci Petar Stojanović, Miha Mevlja, Aljaž Struna in Bojan Jokić. Sredino igrišča bodo po vsej verjetnosti zasedli Domen Černigoj, Miha Zajc, Jaka BIjol in Jasmin Kurtić. Za zadetke pa bosta od uvodnega sodnikovega žvižga zadolžena Josip Iličić in Andraž Šporar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…