Članska izbrana vrsta Slovenije je včeraj srečno in varno prispela v Argentino. Po pristanku v argentinski prestolnici Buenos Airesu so nogometaši včeraj ob 22. uri po slovenskem času že opravili s prvim treningom na južnoameriških tleh, trenirali so na igriščih slovite Boce Juniors.


“Pot je bila zelo dolga. Toda potovali smo ponoči, tako da smo lahko vsaj malo spali. Mogoče je malo moteča peturna časovna razlika, ampak se je treba nanjo čim prej privaditi. Najprej se moramo spočiti, potem pa pripraviti na nadaljnje delo,” je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedal Bojan Jokić, ki ima za seboj uspešno sezono pri Villarrealu, v dresu katerega se je lahko v španskem prvenstvu spopadel tudi z marsikaterim od aktualnih reprezentantov Urugvaja in Argentine. 28-letni Gorenjec je poudaril, da se soigralci ne bojijo Urugvaja in Argentine: Obe reprezentanci sta izjemno ugledni. Strah nas ni, saj smo že igrali proti igralcem takšnega kova, kot jih imata Argentina in Urugvaj. Poskusili se bomo čim bolje odrezati, ne predamo se nikoli. Tekma se začne z 0:0. Res je, da imajo prednost, ker igrajo doma, gredo na SP in imajo tako dodatne cilje. Ampak mislim, da imamo tudi mi dobro ekipo. Težko napovem, kaj bo, bomo videli na tekmah.”

Z Jokićem se strinja tudi vratar Jan Oblak, ki ravnotako poudarja, da strahu pred nasprotnikoma ni. Reprezentanci se bo kmalu priključil še zadnji manjkajoči člen, Milivoje Novaković bo zaradi kartonov izpustil zadnje srečanje skupinskega dela ligaškega pokala svojega Shimizu S-Pulsa, zato ni več bojazni, da bi zaradi klubskih obveznosti obračun v Urugvaju moral izpustiti.

Danes bo selektor Srečko Katanec svoje varovance zbral na dveh treningih, vikend pa bo ob pripravi na obe tekmi namenjen tudi druženju s slovenskimi zdomci v Argentini, ki so že napovedali številčno podporo na obeh tekmah, obračuna v Montevideu, kjer se bo srečanje pričelo ob 1:30, in v La Plati, tekma bo ob 21:30 po slovenskem času, naj bi si ogledalo med dva in tri tisoč Slovenci.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…