Futsal reprezentanca Slovenije se je v uvodnem srečanju evropskega prvenstva, ki ga gostijo Stožice, pomerila z reprezentanco Srbije.

Začetek srečanja je ponudil precej zadržano igro nasprotnikov, brez pravih priložnosti na obeh straneh. Predvsem so poizkušali s streli od daleč, ki pa so končali daleč od cilja. S prihodom Alena Fetića je Slovenija postala nevarnejša in po samostojnem prodoru z desne strani je v četrti minuti povedel Slovenijo v vodstvo. V nadaljevanju srečanja je nekajkrat odlično posredoval vratar Slovenije Damir Puškar in tako preprečil izenačenje. Do povišanja vodstva Slovenije bi lahko prišlo že v 12. minuti, ko je hitronogi kapetan Igor Osredkar sam stekel proti vratarju Momčiloviću, a tokrat je bil ta bolje postavljen. Za novo veselje v Stožicah je poskrbel Gašper Vrhovec, ki je dosegel odličen zadetek po natančno izvedenemu kotu. Do konca polčasa so reprezentanje Srbije uspeli zmanjšati zaostanek, z desetih metrov je bil natančno meril Denis Ramić. Po dvajsetih minutah je Slovenija vodila z rezultatom 2:1.

Do polovice drugega polčasa je Slovenija uspešno branila vodstvo, priigrala pa si je tudi nekaj polpriložnosti, vendar se izid ni spremenil. V 35. minuti je imel Osredkar znova lepo priložnost za povišanje vodstva, tudi tokrat je njegov strel uspešno zaustavil Momčilović. Srbija je zadnjo minuto poizkusila brez vratarja v golu, kar se jim je obrestovalo 29 sekund pred zaključkom srečanja, izenačujoči zadetek je dosegel  Dragan Tomić.

Slovenija je imela lepo priložnost vpisati prvo zmago, tako pa bo napredovanje v četrtfinale lovila na tekmi z Italijo, ki bo na sporedu 3. februarja.

Rezultat:

Slovenija : Srbija

Fetić 4′, Vrhovec 15′; Ramić 18′, Tomić 40′

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
  • Rusi vendar le premočni

    Futsalu reprezentanca Slovenije je včeraj odigrala četrtfinalno srečanje z reprezentanti R…
  • Slovenija čez Italijo v četrtfinale

    Futsal reprezentanca Slovenije je v včerajšnji tekmi v razprodanih Stožicah lovila napredo…
  • Dan futsala v Pomurju

    Rezultati: Prijateljska tekma U15 ekip: KMN Meteorplast 1:6 NŠ Mura Ekshibicijska tekma: v…
Naloži več novic iz Mali nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Slovenska pravljica skozi fotografije

Včeraj so si slovenski nogometaši v zadnjih minutah priigrali drugo mesto na lestvici v kv…