Slovenska reprezentanca do 19 let se te dni v Istanbulu pripravlja na prehajajoči Elitni krog kvalifikacij, kjer bo nastopalo skupaj s Španijo, Nizozemsko in Walesom.


Varovanci Agrona Šalje so danes odigrali pripravljalno srečanje proti turškim vrstnikom, ki so jim morali priznati premoč po tem ko je Aydin v 27. minuti izkoristil strel iz bele točke.  

Za spletno stran Nogometne zvez Slovenije je selektor slovenske mladinske reprezentance Agron Šalja, da je z videnim zadovoljen: »Po dolgem času smo odigrali ponovno pravo tekmo. Turčija se je pokazala kot zelo kakovosten nasprotnik, kar smo seveda tudi pričakovali. Vidi se, da so njihovi igralci že v tekmovalnem ritmu, kar se je poznalo predvsem v svežini v igri in hitrosti razmišljanja ter sprejemanja odločitev. Kljub dejstvu, da so naši fantje v fazi priprav, pa so odigrali konkretno tekmo. Začeli smo zelo dobro, si priigrali nekaj priložnosti, ki pa so žal ostale neizkoriščene. Kmalu zatem smo prejeli še zadetek iz najstrožje kazni, zaostanka pa v nadaljevanju nismo uspeli več nadoknaditi, kljub nekaterim dobrim situacijam. Svoje priložnosti so seveda imeli tudi gostitelji, vendar bi se srečanje lahko končalo tudi z drugače. Koristno je, da vidimo v kakšnem stanju smo. Naša želja je, da tudi na drugem srečanju dobimo čim več informacij, tako da bomo preizkusili vse fante, pri tem pa bomo skušali zadržati principe, ki jih zagovarjamo.«

Turčija : Slovenija 1:0 (1:0)

Aydin 27`-11m

Slovenija: Gril, Trontelj, Stojinović, Burin, Maher, Kregar, Urbančič, Svetlin, Matko, Kolmanič, Štravs

Igrali so še: Kolobarič, Žugelj, Kutrović, Grajfoner, Zakrajšek, Kidrič, Štusej, Kryeziu

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Žlogarjeva izbrana vrsta za tri tekme v Krškem

Bliža se poletje, pred dvema počitniškima mesecema pa je šesti mesec leta, ki vedno poskrb…