Včeraj je slovenska mladinska nogometna reprezentanca odigrala drugo kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo. Varovanci Agrona Šalje so se merili z nizozemskimi vrstniki, ki so jih pred več kot štiri tisoč gledalci ugnali z 2:0.


Nizozemska : Slovenija 2:0 (1:0)

Geertuida 12`, Familo-Castillo 91`-11m

Slovenija: Gril, Kurtović (59` Trontelj), Zec, Stojinović, Maher, Kregar (46` Rorič), Prelec (70` Kolobarić), Matko, Kolmanič, Kryeziu (46` Žugelj), Štravs (70` Urbančič)

Nizozemci so povedli v 12. minuti igre, ko je Grila premagal ugnal Geertruda. Vse do izteka srečanja so Slovenci poskušali priti do izenačenja, a so varovanci Maartena Stekelnburga v sami končnici dosegli še drugi zadetek. V prvi minuti sodnikovega dodatka, je sodnik Peljeto dosodil najstrožjo kazen, ki jo je uspešno realiziral Familo-Castillo.

Nizozemska izbrana vrsta je dosegla še drugo zmago in zadržala prvo mesto, varovanci Agrona Šalje na tretjem mestu nimajo več možnosti za uvrstitev na zaključni turnir.

Za uradno spletno stran Nogometne zveze Slovenije je selektor mladinske reprezentance Agron Šalja poudaril, da je kljub porazu zadovoljen z tekmo: »Zadovoljen sem z današnjo tekmo. Proti zelo močnemu nasprotniku smo odigrali dobro tekmo. Nizozemska je pokazala, da ima še več kakovosti kot Španija. Dobro smo pričeli srečanje, škoda, da nam je zmanjkalo osredotočenosti ob kotu, ko so Nizozemci zadeli po odbiti žogi. Že v prvem polčasu smo si ustvarili nekaj situacij, prav tako kot tudi Nizozemci, na odmor pa smo odšli z aktivnim rezultatom. V nadaljevanju dvoboja smo bili boljši kot Nizozemci, jih napadali in si ustvarjali priložnosti. Lovili smo izenačujoči zadetek, pritisnili smo na njihova vrata, vendar iz dveh, treh strelov nismo uspeli zadeti. Žal mi je, da je sodnik v zaključnih minutah, ko smo lovili rezultat, situacijo, ko je žoga enega od igralcev slučajno zadela v roko, ocenil kot enajstmetrovko. Če se to ne bi zgodilo, bi morda lahko izenačili.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vanja Drkušić že tretjič to pomlad izbran v enajsterico kroga

Konec januarja je kapetan Brava odšel iz kluba. Že domala vso jesen se je šušljalo, kam ga…