Slovenska reprezentanca do 16 let se je včeraj v Gornji Radgoni v prijateljski tekmi pomerili z madžarskimi vrstniki. Varovanci selektorja Tomaža Petroviča so mrežo vzhodnih sosedov zatresli trikrat.


Slovenci so že v prvem polčasu madžarskega vratarja premagali kar trikrat, najprej je v 15. minuti srečanja za vodstvo Slovencev mrežo Madžarov zatresel Enej Marsetič. Dobrih deset minut kasneje so Slovenci vodstvo povišali z zadetkom, ko se je v gneči pred madžarskimi vrati najboljše znašel kapetan slovenske izbrane vrste Matjaž Kamenšek Pahič. V 34. minuti so Slovenci zatresli madžarsko mrežo še tretjič, še drugič na srečanju je z nekaj sreče madžarskega vratarja Shranko premagal Enej Marsetič. V nadaljevanju se mreži obeh vratarjev več nista zatresli, tako je ostalo pri zanesljivi zmagi Slovencev.  

Slovensko izbrano vrsto do 16 let že v četrtek čaka še en dvoboj proti vzhodnim sosedom.

Za uradno spletno stran Nogometne zveze Slovenije je selektor Slovenije Tomaž Petrovič poudaril, da je zadovoljen z realizacijo njegovih varovancev: »Z realizacijo sem zadovoljen, sicer pa v prvem polčasu nismo igrali dobro. Čeprav se to morda sliši čudno, vendar nismo bili na nivoju, ki bi si ga želel in na katerem smo lahko. Smo pa bili danes za razliko od prejšnjih tekem, ko smo bili v igri dobro, a nismo bili učinkoviti, nevarni pred golom. Vsakič, ko smo se znašli v kazenskem prostoru, smo dosegli zadetek, pokazali kakovost in sodelovanje. S tem sem lahko zadovoljen. V nadaljevanju tekme smo več kot polovico drugega polčasa odigrali zelo dobro in kot smo želeli. Bili smo tisti, ki smo narekovali tempo, hitro odvzemali žoge in bili pogosto v nevarni coni za gol Madžarske, vendar nismo prišli do čistih priložnosti. Na koncu lepa zmaga, v četrtek pa nas čaka še ena tekma.«

Slovenija U16 : Madžarska U16 3:0 (3:0)

Marsetič 15`, 34`, Kamenšek Pahič 25`

Slovenija: Dermastija, Kuzmić, Rotar, Černe , Puconja, Trdin, Leban, Kljun, Klašnja, Kamenšek Pahič, Marsetič. Igrali so še: Čeferin, Zrnec, Belinc, Rovšek, Korošec, Dodig.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Žlogarjeva izbrana vrsta za tri tekme v Krškem

Bliža se poletje, pred dvema počitniškima mesecema pa je šesti mesec leta, ki vedno poskrb…