Slovenska nogometna izbrana vrsta bo v Stožicah odigrala predzadnje srečanje novoustanovljenega tekmovanja Liga narodov, še drugič se bodo pomerili z Norvežani. Prvi medsebojni dvoboj je pripadel Skandinavcem, ki so slavili minimalno zmago, zadetek so dosegli v sodnikovem dodatku prvega polčasa.


Selektor izbrane vrste Igor Benedejčič ima pred prihajajočim dvobojem nemalo težav, saj se je s poškodbo kapetana Bojana Jokića, seznam odsotnih še podaljšal. Slovenija je na dosedanjih štirih dvobojih uspela iztržiti zgolj točko, po tem ko so pred mesecem dni remizirali s Ciprom, še pod vodstvom Tomaža Kavčiča. Norvežani so stari znanec slovenske izbrane vrste, saj so se že večkrat pomerili v kvalifikacijah za Svetovna in Evropska prvenstva. Na osmih dosedanjih dvobojih so šestkrat slavili tokratni gostje, Slovenija je uspela slaviti enkrat. Na Evropskem nogometnem prventsvu na Nizozemskem sta se reprezentanci razšli brez zadetkov.  

Po slabšem vstopu v tekmovanje, se Slovenija bori za obstanek v Skupini C, vendar v odvisnosti od rezultatov na preostalih srečanjih. Nasprotniki so izkoristili številne napake naše izbrane vrste in tako prišli do zmag, česar se pred dvobojema z Norveško in Ciprom zaveda tudi Josip Iličić: “Zavedamo se, da bo težko. Proti obema ekipama smo že izgubili. Kot pa sem že večkrat povedal, moramo pokazati večjo borbenost, požrtvovalnost, sploh pa te napake, ki smo jih delali, je treba popraviti. Ker mislim, da smo izgubljali predvsem zaradi naših napak. Če to odpraviš, potem se lahko nadejaš pozitivnega rezultata,” se kljub slabšemu položaju na lestvici ne predaja član Atalante.

Da še ni vse izgubljeno, verjame tudi nogometaš Dinama iz kijeva, Benjamin Verbič: “Vsi v ekipi bi lahko več pokazali, vključno z mano. Smo na zadnjem mestu v skupini, ne mečemo si peska v oči, situacija ni rožnata. V nogometu je dobro, ker je vedno hitro na vrsti naslednja tekma. Teoretično si sicer lahko še zagotovimo obstanek in dokler bo tako, bomo verjeti, da nam bo uspelo.” S pozitivno miselnostjo gotovo lahko pripomore k boljšemu razpoloženju v reprezentanci, kar bo potrebno prenesti tudi na igrišče in si zagotoviti obstanek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vanja Drkušić že tretjič to pomlad izbran v enajsterico kroga

Konec januarja je kapetan Brava odšel iz kluba. Že domala vso jesen se je šušljalo, kam ga…