Veselje po dobrih igrah Slovenije v Ligi narodov ter uvrstitve v Ligo B se bržčas še ni prav poleglo, a Matjaž Kek s svojim strokovnim štabom počasi že lahko razmišlja o kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki se bo leta 2022 odvijalo v Katarju. Boji za uvrstitev Slovencev na zaključni turnir se bodo namreč začeli v drugi polovici marca.


Mariborčan na klopi slovenske izbrane vrste je opravil veliko dobrega dela in iz igralcev, ki jih je imel na voljo, uspel na terenu ustvariti močno ekipo, ki ve kaj hoče in diha kot eno. Rezultat ni izostal, saj je Slovenija ob štirih zmagah, dveh remijih in razliki v zadetkih 8:1 zmagala v svoji skupini Lige narodov. Suverene predstave ekipe, ki pa ima še nekaj rezerve in prostora za napredek. Posebej v primeru, če bo Kek v bodoče lahko računal na dva aduta, ki po kvaliteti spadata v sam vrh med slovenskimi nogometaši.

Napadalec Chicaga Rober Berić je v minuli sezoni severnoameriške MLS bil drugi strelec lige. V vetrovnem mestu se je 29-letni napadalec dobro znašel, saj je na 23 nastopih rednega dela zabil 12 zadetkov ter je pobral nagradi za najkoristnejšega igralca in tudi najboljšega strelca kluba. Krčan je onkraj Atlantika v novem klubu našel svoje mesto, sedaj pa bi rad podobno storil tudi v slovenski reprezentanci, kar je potrdil v pogovoru za TV Slovenija: “Vesel sem, da kažemo dobre igre in tisto, kar so igralci sposobni glede na kvalitete, ki jih imajo. Jaz treniram za to in vedno bom dal vse od sebe, da bom bil zraven.”

Ponovno pa se je zapletla tudi saga o vnovičnemu igranju Kevina Kampla za reprezentanco. Potem, ko je član Leipziga še oktobra za nemški Bild zatrdil, da mu telo več ne dopušča igranja na vseh frontah in je reprezentančna zgodba zanj zaključena, pa je 30-letni vezist sedaj v pogovoru za 24UR ponovno pustil vrata za vrnitev v izbrano vrsto vsaj delno priprta: “Če bo nekoč šlo, bi še enkrat rad igral za Slovenijo. Trenutno s takšnim številom tekem za klub pač ni šlo. Takšno odločitev sem moral sprejeti zase in sem se pač tako odločil. Malo sem bil – ne bi rekel jezen, ampak – žalosten, ker je veliko ljudi izrazilo mnenje, da jaz ne bi želel več igrati za reprezentanco ali da bi imel težave s kom v reprezentanci. Nikoli ni bilo tako, vedno sem se dobro počutil v reprezentanci s preostalimi fanti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrednosti reprezentanc na prvenstvu U21 so vrtoglave

Ker se evropsko prvenstvo, ki ga ob Madžarski gosti tudi Slovenija, nevzdržno približuje s…