V Domžalah se bosta v soboto ob 17.30 uri pomerili reprezentanci Slovenije in Rusije v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2015 v Kanadi. Slovenke so si s porazom v minulem krogu kvalifikacij proti Hrvaški zaprle vse možnosti za dodatne kvalifikacije, a kljub temu pričakujemo zelo borbeno in napeto tekmo.


Kot smo že omenili, so Slovenke, ki so pred tekmo s Hrvaško zasedale četrto mesto v skupini 1, imele vse možnosti za preboj v dodatne kvalifikacije, a so na Ptuju morale priznati poraz proti Hrvaški. Hrvatice so v začetku tekme z agresivno igro prišle do prednosti treh zadetkov, česar naše reprezentantke niso mogle nadoknaditi. Slovenija je s porazom pristala na zadnjem mestu skupine 1 v kateri nastopajo še Nemčija, Rusija, Irska, Hrvaška in Slovaška. V soboto lahko pričakujemo manj stresno tekmo in povsem sproščene Slovenke, ki tokrat ne bodo mogle računati na Urško Žganec in Andrejo Nikl zaradi števila rumenih kartonov.  Poleg njiju pa je svoj nastop za reprezentanco odpovedala tudi Barbara Kralj, ki je bila v ligi za prvaka v izvrstni formi. Žal pa je pod velikim vprašajem tudi nastop  izvrstne branilke Anise Rola, ki si je na zadnji prvenstveni tekmi proti Radomljam zvila gleženj. Povratnice v člansko ekipo so bočna igralka Kristina Erman, vezistka Dominika Čonč in branilka madžarskega Ferencvarosa Manja Benak, slednji se vračata v reprezentanco po poškodbah. Na čakalni seznam je selektor Rob uvrstil Lucijo Kos, Zalo Gomboc in Katjo Nežmah.

Slovenke so se v Rusiji predstavile v solidni luči, v prvih 30. minutah so odigrale nad pričakovanji.  Preko Mateje Zver, ki je lepo prodrla po desni strani in še lepše asistirala Kaji Jerini so Slovenke povedle z 0:1. Na žalost se je na omenjeni tekmi ponovila rak rana reprezentance, saj smo v zaključkih prejeli prepoceni zadetke, dosežene iz prekinitev. Da pa smo pri prekinitvah zelo ranljivi smo videli lahko tudi na tekmi proti Nemčiji in Hrvaški. Reprezentantke bodo proti Rusiji poizkušale iztržiti najboljši rezultat in ob tem verjamemo, da bodo pustile tudi zadnji atom moči na igrišču. Kvalifikacijski ciklus se kot kaže lestvica ni začel slabo. Naše reprezentantke so na prvi tekmi proti Slovaški zmagale z 1:3, kasneje morale priznati premoč velesili Nemčiji v Kopru, v Rusiji so se dostojno upirale domačinkam in v Nemčiji kljub porazu iztržile odličen rezultat. Pred tekmo s Hrvaško je v samem moštvu vladalo pozitivno vzdušje, ki pa se na žalost vseh navijačev ni preneslo na igrišče.

lestvica

Slovenke so v tem kvalifikacijskem ciklusu dosegle štiri zadetke, med strelke pa so se vpisale Kaja Jerina, Mateja Zver in Andreja Nikl. Zadetek proti Slovaški pa je bil dosežen preko Rybarove, ki je dosegla “avto-gol”. Kljub temu, da so dosegle le štiri zadetke pa niso skoparile s streli na gol, saj so vknjižile kar šestindvajset strelov na vrata nasprotnic. Poleg tega so bile osemkrat v prepovedanem položaju, imele 24 udarcev iz kota in storile kar 74 prekrškov. Ob tem velja omeniti, da je Mateja Zver, igralka Teleing Pomurja, najboljša podajalka reprezentance, saj je podala za vse tri zadetke in tako vknjižila tri asistence.

Naj omenimo še, da bo pred tekmo potekal festivalni dan ženskega nogometa v okviru projekta “Rada igram nogomet”. Festivalni dan bo potekal v Radomljah z začetkom ob 14.30 uri in bo trajal vse do 16.30 ure.

10298806_766294176744877_8255115809488556768_n

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. K.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…