Nogometna zveza Slovenije je danes predstavila novo podobo slovenske izbrane vrste. Reprezentanca bo v prihajajočem junijskem ciklu v ligi narodov nastopala v novih dresih. Oprava reprezentantov bo tudi tokrat v modro-beli barvni kombinaciji, pri izbiri podobe pa so tokrat sodelovali reprezentanti, navijači in komisija NZS.


Nogometna zveza je o dresih na spletni strani zapisala:

“Nogometni uspehi so že večkrat povezali Slovence. Nismo se poznali, a čustva so bila enotna. Povsem zedinjeni pa nismo bili. Četudi smo čutili enako, nas barve in simboli niso nikoli zares spojili.

Sledimo vodilu, da dres ni podoben dresu kateregakoli slovenskega kluba. Simboli in barve, uporabljeni na dresu, so nam skupni od leta 1991.Triglav ostaja na dresu v nekoliko spremenjeni obliki, dodali pa smo mu rdeč simbol srca, ki reprezentante opominja, da se za državni dres igra s srcem.

Na dresih je nad številko in pod njo izrisan vzorec. Z njegovo popolnitvijo bomo dosegli ustrezno povezavo z novim simbolom. Dizajna domačega in gostujočega dresa lahko med seboj kombiniramo. Velik kontrast med potiskom in ozadjem na obeh dresih zagotavlja dobro vidljive zapise na vseh delih športne opreme.”

Foto: NZS
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…