Slovenska izbrana vrsta bo nocoj v razprodanih Stožicah odigrala osmo srečanje v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Nasproti bo stala reprezentanca sosednje Avstrije, ki je v dosedanjem delu kvalifikacij zbrala dve točki več. V tem kvalifikacijskem ciklusu so se Slovenci s sosedi merili v Celovcu, kjer so Avstrijci slavili minimalno zmago.


Selektor Matjaž Kek je pred začetkom srečanja predstavil svoja pričakovanja: “Pričakovanja so vedno visoka. Vedno, ko greš igrat proti nekomu, greš zato igrat da boš zmagal, da boš prišel do točke. Seveda se nekaj vpraša tudi nasprotnika in mi vemo, da nam v goste prihaja izredno kvalitetna ekipa. Ekipa ,ki jo sestavljajo igralci, ki igrajo v najmočnejših ligah.” Trenutno stanje na lestvici kaže, da so reprezentance precej izenačene in da lahko vsakdo premaga vsakogar: “Skupina takšna kot je, je pokazala, da so bili v začetku Avstrijci “mrtvi”, potem nas ni bilo več nikjer. Zdaj so zopet Avstrijci tukaj in potrjuje tisto kar sem rekel, zelo tekmovalna skupina v kateri iz akcije v akcijo prihaja do sprememb in iz tega zornega kot, mislim da bo skupina odprta do konca,” je Kek ocenil dosedanji potek kvalifikacij. 

Slovenski reprezentantje so ob porazu v Skopju padli na četrto mesto, kjer sedaj za Poljaki zaostajajo pet točk, Avstrijci so osvojili dve več, medtem ko so s Severnimi Makedonci točkovno poravnani. Do konca kvalifikacij so preostali še trije krogi, selektor se zaveda, da je večerni dvoboj eden pomembnejših: “Je pa tako, ali je sedaj to že zadnja tekma, ki nam še kaj lahko prinese, to se pa jaz ne strinjam, ker tega matematika ne pusti. Je pa to sigurno ena velika tekma, prava tekma, izločilna tekma in normalno, da te kot selektorja veseli, da igraš take tekme in tudi stadion je razprodan že en mesec. Mislim, da smo imeli dovolj časa da podebatiramo tiste zadeve, ki niso bile dobre. Izjemno spoštujem vrlino samokritičnosti in objektivnosti. Jaz upam, da je tisto kar smo se pogovarjali, da je padlo na plodna tla, da ni ostalo samo pri besedah.” 

Slovenija bo tudi s pomočjo navijačev, saj so Stožice razprodane, lovila četrto zmago v kvalifikacijah, s katero bi znova skočila na drugo mesto. Dvoboj z Avstrijci je na sporedu ob 20.45 uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…