Slovenska reprezentanca do 21 let je v deževnem Ljudskem vrtu odigrala novo v vrsti pripravljalnih tekem za evropsko prvenstvo, ki ga bo skupaj z Madžarsko leta 2021 gostila prav naša država. Mladi Slovenci pod vodstvom selektorja Primoža Glihe so na dvoboju vodili, zaostajali in se na koncu proti vrstnikom iz Francije morali zadovoljiti z neodločenim rezultatom, bilo je 2:2.

“Danes mi je bilo všeč, da smo se vrnili. Mi smo izgubljali proti Švici in smo zmagali, izgubljali smo proti Gruziji in smo zmagali oziroma bilo je 1:1. Danes smo izgubljali in smo se ponovno vrnili in poglejte, tragika, ob vodstvu z 1:0 smo bili absolutno nespametni, ko smo izgubljali pa smo bili normalni. Tega se jaz bojim na naslednjih tekmah. Mi dosežemo zadetek in potem sami sebe izgubimo. Zakaj? Ker ti fantje ne verjamejo, da lahko parirajo, saj razen redkih izjem oni na tem nivoju še niso igrali. Zahteval sem tekme proti Francozom, Angležem, Nemcem, Portugalcem itd., ker če ne bi igrali na takšnem nivoju, mi tudi ne bi vedeli.  Igralcem je potrebno vcepiti samozavest in to je tisto najbolj pomembno. Spoštovanje, čast in samozavest,” je v prvem odzivu po tekmi dejal domači selektor Gliha, ki je potarnal, da ni mogel računati na velikega upa Rome Žana Celarja in se obregnil ob največjo pomanjkljivost, ki jo vidi pri svoji ekipi: “Danes mi je bilo žal, da ga ni bilo. Verjemite, da smo imeli Celarja bi mi danes zmagali. Moramo pa mi vedno biti stoodstotni, ker nimamo prave kvalitete kaj se tiče tehnike. Poglejte samo kako so oni z lahkoto barantali s to žogo, mi pa potrebujemo dva ali tri dotike. Ti na tem nivoju nimaš dveh ali treh dotikov in to je največji problem. Oni morajo doživet kaj je ta agresija in to tekanje za žogo, ker mi smo imeli danes nekaj dobrih situacij, ampak mi smo več tekali za žogo kot pa igrali nogomet. Zato moraš znati igrati, mi pa ne znamo toliko, da bi imeli prevlado žoge in to si mi moramo priznati. Članska reprezentanca je premagala Poljsko izključno in edino zaradi ekstremne discipline. Povsem druga zgodba kot na ostalih tekma, a z istimi igralci.”

 Enainpetdesetletni strokovnjak iz Ljubljane se je nato razgovoril ter bil posebej oster tudi o stanju v slovenskem klubskem nogometu in priložnostih, ki jih klubi dajejo oziroma ne dajejo mladim nogometašem ter nadaljeval: “Poklical sem samo 18 igralcev. Zakaj? Zato, ker si 19. igralec v Sloveniji s svojo minutažo v klubu ni zaslužil, da bi bil zraven teh fantov. Mi imamo preveč tujcev v naši ligi in to takšnih, ki niso nobena dodana vrednost slovenskemu nogometu. Poglejte kako smo danes prejeli prvi gol. Tragično. Tega ti igralci enostavno niso navajeni. Zakaj? Ker jim v klubih ne dajo priložnosti. Igralec, ki ne igra se ne mora razvijat in jaz to govorim že dve leti. Mi smo premagali svetovne prvake, lani smo zlahka bili drugi v kvalifikacijski skupini. Če bo naša članska reprezentanca druga v skupini bo 500 tisoč ljudi odšlo na ulice. Vsi igralci, ki so kdajkoli igrali pod mojo taktirko imajo pristop maksimalen, ker ga morajo imeti, ampak tako več ne gre. Mi čez pet ali šest let ne bomo imeli članskih reprezentantov, ki bi igrali na nekem normalnem nivoju. Naj to klubi poslušajo! Nekaj bomo morali spremeniti, ker tako enostavno ne bo šlo več. Poglejte kje ti fantje igrajo. Sever ima tri tekme v prvi slovenski ligi. A vi veste, da je francoska reprezentanca, proti kateri smo igrali 1:1, čez dva meseca igrala polfinale evropskega prvenstva in da je pol leta kasneje pet fantov igralo za Lyon proti Barceloni? Mi pa ne spoštujemo tega, ker ne pustimo tem fantom, da se razvijajo in prihajajo neki tujci, ki nimajo za “kikiriki.” To ni pošteno, ni pametno in mi bomo morali na to temo nekaj narediti!”

Naloži več sorodnih novic
  • Zadnje srečanje letos z remijem

    Murska Sobota, 5. decembra – Nogometaši Mure in Brava so se v tekmi 20. kroga Prve l…
  • Domžale osvojile Stožice

    Domžale, 4. decembra – Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 20. in zadnjem jesenskem…
  • Rudar poglobil krizo Maribora

    Velenje, 4. decembra – Nogometaši velenjskega Rudarja in Maribora so se v 20. in zad…
Naloži več novic od admin
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentanca marca s Turčijo

Slovenska nogometna reprezentanca bo v letu 2020 odigrala več prijateljskih tekmem. Najpre…