Nekoliko v senci dogajanja ob zadnjem dnevu poletnega prestopnega roka, se je na Brdu pri Kranju danes zbrala članska izbrana vrsta, ki danes teden, 8. septembra, v estonskem Talinu pričenja z misijo EURO 2016, kamor neposredno peljeta prvi dve mesti v skupini.


Na dopoldanskem zboru so manjkali trije, Samir Handanović se je moštvu priključil popoldne, Gregor Balažic in Vid Belec, ki se je danes preselil v novi klub, saj je okrepil vrste Konyaspora. Srečko Katanec, ki bo pripravljenost svojih izbrancev preizkusil na enajstih treningih, je ob zboru povedal, da si želi gledati borbeno enajsterico: “Želim si videti kompaktno, borbeno Slovenijo. Bistveno je, da bomo fizično dobro pripravljeni. Znanje imamo, ampak brez fizične pripravljenosti v današnjem nogometu ne gre. Seveda zagovarjam tudi to, da smo tako v obrambi kot napadu strnjeni v 30, 35 metrov. Moramo biti agresivni v določenih trenutkih, predvsem pa pametni.”

Pred uvodno preizkušnjo kvalifikacij ni nekaterih znanih obrazov, saj Katanec na tokratni seznam ni uvrstil Andraža Kirma, ki si je šele pred kratkim našel novi klub, poškodbe mučita Bojana Jokića in Martina Milca, poleg pa ni niti Romana Bezjaka in Reneja Krhina. Na debi v dresu z državnim grbom upa mariborski dvojec – Damjan Bohar in Mitja Viler, po daljšem premoru pa je bil vpoklican tudi Dominic Maroh.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…