Nogometna reprezentanca Slovenije do 17 let bo konec marca nastopila v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, gostiteljica turnirja bo Madžarska. Reprezentante bo selektor Agron Šalja zbral 16. marca, s kvalifikacijami pa bodo pričeli 22. marca.


Prvi nasprotnik slevenski izbrani vrsti bodo domačini, srečanje je na sporedu ob 14. uri. Nov dvoboj v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Anglija, bo 24. marca Slovenija odigrala z Izraelom. Na zadnjem srečanju na turnirju se bodo reprezentantje Slovenije pomerili z vrstniki iz Romunije, srečanje je na sporedu štiri dni kasneje in prav tako s pričetkom ob 14. uri. Na prvenstvo se bodo uvrstili zmagovalci skupin in sedem drugouvrščenih reprezentanc.

Selektor Šalja je za kvalifikacijski turnir povabil 20 nogometašev, največ predstavnikov imata Maribor in Domžale, vsak po štiri. Da bo uvrstitev na prvenstvo stare celine vse prej kot lahka, se zaveda tudi Šalja: »Seznam je pričakovan glede na zadnje kvalifikacije in reprezentančne akcije. V tej generaciji računamo na nekje 25 fantov, ki jih nato selekcioniramo na podlagi trenutne forme. Odpravljamo se na Madžarsko, kjer nas čaka zahtevna skupina s tremi kakovostnimi reprezentancami. To potrjuje tudi dejstvo, da sta Madžarska in Izrael v uvodnem delu kvalifikacij osvojili vse razpoložljive točke. Mi nismo favoriti skupine, vendar lahko enakovredno igramo z vsemi reprezentancami. Zagotovo verjamemo v svoje sposobnosti, vendar si nikakor ne smemo naložiti prevelikega bremena. Upam, da se bomo dobro pripravili. Če bomo pravi, nas bo rezultat tudi nagradil. Spoštujemo vse nasprotnike, vendar se jih ne bojimo. Zelo pomembna bo prva tekma, čeprav je na tovrstnih turnirjih potrebno vse tekme oddelati maksimalno, saj pogosto odloča tudi gol razlika.«

Seznam vabljenih: Abel Marc (Bilje), Matevž Matko, Domen Gril ( oba Bravo), Jošt Urbančič, Tamar Svetlin, Ivan Makovec, Žiga Repas (vsi Domžale), Matija Burin, Martin Pečar (oba Olimpija), Gašper Koritnik, Mark Španring (oba Krško), Mirko Mutavčič, Alen Jurca, Rok Frešer, Rok Maher (vsi Maribor), Renato Simič, Nino Kukovec (oba Fiorentina), Anže Pucihar (Pescara), Nik Prelec (Sampdoria), Omar Kocar (Dinamo Zagreb)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Branilec Olimpije na pragu reprezentance?

Ta teden je pričela s treningi tudi mladinska ekipa Olimpije, ki ji od minulega poletja s …