Slovenska nogometna reprezentanca pričenja z zadnjo etapo v boju za uvrstitev na Evropsko prvenstvo. Prva ovira bo Severna Makedonija, ki je v Stožicah uspela iztržiti remi. Dvoboj se je končal z rezultatom 1:1, Slovenijo je v vodstvo popeljal Miha Zajc, nasprotnik pa je uspel izenačiti že v drugi minuti drugega dela. 

Slovenija je po odličnih predstavah, zmagoviti niz so slovenski reprezentantje pričeli v Latviji, kjer so slavili kar z 0:5. Nato sta po vrsti v Stožicah padli še Poljska in Izrael. Selektor Matjaž Kek je slovenskim reprezentantom znova uspel vliti samozavest, kar so dokazali na tekmi proti Izraelu, kjer so po vodstvu zaostajali za gosti, a kljub temu v izdihljajih tekme z borbeno igro uspeli iztržiti tretjo zmago v kvalifikacijah. Slovenija zaseda odlično drugo mesto, dve točki zaostaja za Poljaki, medtem ko sosedje iz Avstrije dihajo za ovratnikom, ki zaostajajo zgolj točko. Tudi Severnih Makedoncev ne gre odpisati, saj za nami zaostajajo vsega tri točke, tako da ostaja napet boj do samega konca kvalifikacij. 

Končni izzid na tekmi s Severno Makedonijo bo gotovo vplival na razpoloženje pred še enim pomembnim dvobojem, Avstrijci bodo čez tri dni gostovali v razprodanih Stožicah. S tremi zaporednimi zmagami so si slovenski reprezentantje naložili nekaj dodatnega pritiska, a kot je selektor Kek to že večkrat dokazal, zna svoje varovance razbremeniti in sprostiti pred pomembnimi dvoboji. Okoli nogometne reprezentance se je znova ustvarila pozitivna atmosfera, česar se zavedajo tudi nogometaši in kot je dejal eden najboljših vratarjev na svetu Jan Oblak: “Prišli smo po točke, ampak besede ne pomagajo nič, če si tega na igrišču ne zaslužiš,” bo potrebno za vsako točko biti pravi boj.

Dvoboj s Severno Makedonijo je na sporedu nocoj ob 20.45 uri na stadionu Toše Proeski v Skopju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
  • Marca tudi v Udinah

    Slovenska nogometna reprezentanca, katero vodi Matjaž Kek, se bo marca prihodnje leto v Ud…
  • V Medulinu nasprotnik dvakrat uspešnejši

    Slovenska reprezentanca do 15 let se je na dveh prijateljskih tekmah v Medulinu pomerila z…
  • Brez sprememb na lestvici FIFA

    Slovenska nogometna reprezentanca ostaja na 64. mestu Mednarodne nogometne zveze (FIFA). T…
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marca tudi v Udinah

Slovenska nogometna reprezentanca, katero vodi Matjaž Kek, se bo marca prihodnje leto v Ud…