Slovenska nogometna reprezentanca je s porazom na Poljskem zaključila kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Slovenija je v tekmi preobratov priznala premoč nasprotniku, Poljska je z zmago s 3:2 potrdila prvo mesto v skupini in se zasluženo uvrstila na evropsko prvenstvo.


“Že nekaj časa se nam dogaja da igramo kot v nekih valovih. V nekem trenutku izgledamo v redu, v naslednjem trenutku kot neka razbita vojska. In teh nihanj je v tekmi bistveno preveč. Nam se je zgodilo, da smo zadnjič mi zadeli v devetdeseti minuti in zmagali s 3:2, danes se je to zgodilo nam. Občutek imaš, da manjka neke odgovornosti, da izgubimo kompas in dejansko takrat niti približno ne vemo, kaj bi bilo najboljše. nekatere stvari so bile dobre, dosegli smo dva lepa zadetka v gosteh, z dobro obrambo bi lahko tudi kakšno točko dobili,” je na RTV Slo najprej poraz pokomentiral nekdanji selektor slovenske reprezentance, Bojan Prašnikar.

“Velika dilema je bila razrešena z vrnitvijo vratarja,  v vsakem primeru je on izjemno kvaliteten igralec, izjemno koristen za ekipo. Težko je oceniti o tem, ampak je zelo soliden golman. Ne morem reči, da je najboljši ali prvi ali drugi, ali karkoli. Zelo dober golman je in reprezentanca njega potrebuje in s tem je rešenih veliko problemov, ki so bili v preteklosti,” je Prašnikar komentiral vrnitev vratarja in kapetana slovenske reprezentance, Jana Oblaka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…