Slovenska kadetska reprezentanca je zadnji pripravljalni ciklus pred pričetkom kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo začela s porazom proti Hrvatom. Prvega od dveh pripravljalnih dvobojev so naši južni sosedje dobili z rezultatom 1:3.

Hrvati so do izida prvega polčasa prišli v 21. minuti, ko je po podaji z desne pred domačimi vrati žogo v mrežo poslal Lovro Nizerović. Varovanci selektorja Aleksandra Radosavljevića so najbližje izenačenju bili v zaključku prvega dela, ko je gostujočega čuvaja mreže dvakrat rešil okvir vrat. Tudi v nadaljevanju so Slovenci bili nevarni, do izenačenja pa so prišli po dobri uri igre, ko je Niko Kasalo iz prostega strela postavil izid 1:1. Toda zaključek dvoboja je pripadel našim južnim sosedom, ki so še dvakrat zatresli slovensko mrežo. Deset minut pred koncem je bil uspešen Lorenzo Travaglia, v sodnikovem dodatku pa je hiter protinapad izkoristil Riccardo Maria Križan. Tokratni obračun je bil odigran v Čatežu ob Savi. Obe reprezentanci se bosta pomerili še v četrtek ob 11. uri, in sicer v hrvaškem Samoborju.

Poraz na domačem terenu pa je doživela tudi reprezentanca do 18 let. Moštvo Tončija Žlogarja je na igrišču NNC Brdo gostilo Srbijo in izgubilo z visokih 1:4. Za orle je že na uvodu prvega polčasa zabil Nikolašević, za dvojno vodstvo na odmoru pa je tik pred odhodom v slačilnice poskrbel Spasojević. V nadaljevanju so ponovno prvi zadeli Srbi, ki so vodstvo v 50. minuti potrojili. Slovenija je nato preko Sitarja po uri igre uspela izid znižati na 1:3, toda le nekaj minut kasneje je Jevremović postavil končnih 1:4. Mlade Slovence in Srbe čaka v četrtek še en medsebojni obračun. Tudi ta bo odigran ob 11. uri in ga bo mogoče spremljati na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

U17 Slovenija – U17 Hrvaška 1:3 (0:1)
Kasalo (63′); Nizerović (21′), Travaglia (80′), Križan (90+1′)

U18 Slovenija – U18 Srbija 1:4 (0:2)
Sitar (59′); Nikolašević (16′), Spasojević (24′), Mladinović (50′), Jevremović (67′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo Kek zapustil reprezentanco Slovenije in sedel na klop Hajduka?

Ni skrivnost, da so imeli pri Hajduku, pred začetkom sezone velike načrte, a se je kaj hit…