Slovenska dekliška reprezentanca je na uvodni kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo do 19 let doživela visok poraz. V ruskem Volgogradu je Nemčija bila močnejša s kar 6:1.

Nemke so pred dvobojem veljale za velike favoritinje, kar so pokazale že v uvodnih minutah, ko so povedle z 1:0. Toda zgodnji zaostanek varovank Petre Mikeln ni zmedel, saj so že v 8. minuti prišle do izenačenja, za katerega je poskrbela Nina Brumen. Do odmora je Nemčija nato še dvakrat našla pot do mreže Slovenk, ki so tri zadetke prejele tudi v drugem polčasu. Ob koncu se je rezultat ustavil pri 6:1, pri Nemkah pa je z dvema zadetkoma bila najbolj razpoložena Maja Sternad, ki ima tudi slovenske korenine.

“Danes smo na igrišču izkusili kakovost ene izmed najboljših mladinskih ekip. Poskušali smo se zoperstaviti po najboljših močeh. Igralkam pomeni novo izkušnjo na njihovi športni poti ter videnje, v katero smer je potrebno delati ter na tej poti vztrajati,” je po dvoboju v pogovoru za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejala selektorica Mikeln.

Slovenke bodo vnovič na delu že v soboto, ko se bodo pomerile z Belgijo, nato pa jih tri dni kasneje čaka še obračun proti domačinkam Rusinjam. V drugi del kvalifikacij vodijo prva tri mesta.

U19 Nemčija – U19 Slovenija 6:1 (3:1)
Wamser (3′), Büchele (21′), Sternad (34′, 77′), Gräwe (48′), Zicai (65′); Brumen (8′)


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Grčiji do druge zmage

Slovenska ženska nogometna reprezentanca uspešno nastopa v kvalifikacijah za uvrstitev na …