Mlado izbrano vrsto jutri čaka predzadnji obračun kvalifikacij za Evropsko prvenstvo igralcev do 21 let. V Ajdovščini se bodo izbranci začasnega selektorja Roberta Englara, ki je na klopi nasledil Tomaža Kavčiča, pomerili z Andoro. Slovenski upi so se v mestu burje zbrali včeraj.


Slovenci so bili nazadnje zbrani maja, ko so gostovali prav v Andori, od koder so se vrnili z visoko zmago 0:5. Takrat je reprezentanco vodil še Tomaž Kavčič, ki sedaj uspešno deluje na Kitajskem, tokrat pa štafetno palico prevzema dosedanji pomočnik Englaro, nekdanji reprezentant Slovenije, ki se je v času aktivne karier preizkušal tudi pri zahodnih sosedih. Nekdanjem članu Foggie in Atalante bosta na zadnjih dveh tekmah kvalifikacij pomagala Igor Benedejčič in Primož Gliha, selektorja mladinskih reprezentanc, trojka pa je v primerjavi z zadnjim spiskom, ki je bil zaradi odsotnosti nekaterih igralcev sicer nekoliko prilagojen, že posegla po nekaj spremembah, saj na tokratnem seznamu ni Mihe Blažiča, Denis Šmeta, Urbana Žiberta, Dejana Trajkovskega, Matica Črnica, Amirja Derviševića, poškodovanega Mihe Zajca  in Aljaža Krefla, ki je šele pred kratkim okreval po težavah s trebušnim zidom. Naknadno so zaradi poškodb odpadli še Domen Črnigoj, Matej Palčič in Enej Jelenič, priložnost pa sta dobila Denis Klinar in Dino Hotić, ki bo le eden od plejade mlajših nogometašev, ki šele trkajo na vrata mlade reprezentance.

Iz sestave moštva je namreč že razvidno, da bosta zadnja dva obračuna izkoriščena tudi za pripravo na nov kvalifikacijski ciklus. Reprezentanco Slovenije za tekmo z Andoro sestavljajo Aljaž Cotman (Maribor), Ažbe Jug (Bordeaux), Kenan Bajrić (Olimpija), Jure Balkovec (Radomlje), Gaber Dobrovoljc (Domžale), Erik Janža (Domžale), Luka Krajnc (Cesena), Nemanja Mitrović (Olimpija), Petar Stojanović (Maribor), Žan Benedičič (Leeds United), Nik Kapun (Olimpija), Žan Majer (Domžale), Rudi Požeg Vancaš (Domžale), Benjamin Verbič (Celje), Blaž Vrhovec (Celje), Haris Vučkić (Newcastle United), Elvis Bratanović (Bohemians), Mitja Lotrič (Koper), Andraž Šporar (Olimpija), Dino Hotić (Maribor), Denis Klinar (Rudar).

Obračun, ki se bo v Ajdovščini jutri pričel ob 17. uri, si boste lahko v prenosu ogledali tudi na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, vstop na ajdovski stadion pa bo za vse gledalce brezplačen, zato mladi nogometaši vabijo na ogled obračuna.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke še nikoli tako visoko!

Slovenska ženska reprezentanca je že nekaj sezon v vzponu, kar nam nakazuje tudi lestvica …