Slovenska nogometna reprezentanca bo jutri odigrala treje srečanje v novoustanovljenem tekmovanju Liga narodov. Po dveh porazih z rezultatom 2:1, se bo tokrat v Oslu pomerila z reprezentanco Norveške. 


Zadnji medsebojni dvoboj, ki sta ga nasprotnika odigrala, je v Mariboru s 3:0 dobila Slovenija, vse tri zadetke pa je dosegel Milivoje Novaković. Slovenska izbrana vrsta je izgubila dvoboja z Bolgarijo in s Ciprom, medtem ko so Norvežani izgubili z Bolgari in slavili proti Cipru, na domači zelenici. 

“Kar smo imeli v načrtu, smo naredili. Tudi igralci so intenzivno delali, zdaj bomo pa videli, kaj bo to prineslo. Norvežani igrajo svojo tipično igro, nanjo smo se poskušali pripraviti tudi s simulacijo njene igre. Vemo pa, da bo treba iti v tekmo z enako energijo kot oni, potem bo prava tekma, v nasprotnem primeru so lahko težave,” ocenjuje, da je selektor Tomaž Kavčič dobro pripravil razpoložljivi kader. Poleg številnih odsotnosti, na atmosfero v reprezentanci vplivajo negativni izzidi z zadnjih srečanj: “Seveda je pritisk. To je pač takšna služba. Posebej ko ni rezultatov, se ga čuti. Fantom pa ne nalagam nobenega pritiska, le da dajo vse od sebe,” Kavčič pričakuje, da se bodo reprezentantje pokazali v pravi luči.

Srečanje je na sporedu v soboto na stadionu Ullevaal, ki sprejme 28.000 gledalcev, s pričetkom ob 18. uri.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Žlogarjeva izbrana vrsta za tri tekme v Krškem

Bliža se poletje, pred dvema počitniškima mesecema pa je šesti mesec leta, ki vedno poskrb…