Slovenska ženska reprezentanca do 17 let po dveh krogih ostaja brez točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Islandija. V Bakovcih pred okrog 50 gledalci so se  v dvoboju dveh poraženih ekip iz prvega kroga zmage z 2:0 veselile Izraelke.


Po enakovredni igri na obeh straneh se je srečanje prelomilo v 59. minuti, ko je glavna sodnica Garfollova, ki je “blestela” že v prvem krogu, Katji Turk pokazala direktni rdeči karton in jo poslala predčasno pod prho. Kaj točno je bil razlog izključitve ve najbrž samo Italijanka. Še v isti minuti so nato igralke Izraela izvedle hiter napad in preko Goorove povedle z 1:0. Svoje vodstvo so povišale deset minut kasneje, ko je bila uspešna Hazanova, ki je iz bližine postavila končni rezultat srečanja. Tekma bi se lahko končala tudi drugače, če bi Katja Turk na začetku drugega dela izkoristila eno od dveh lepih podaj Prašnikarjeve, vendar je prvič njen strel izraelska vratarka ubranila, drugi strel pa je zgrešil cilj.

Tudi to srečanje je minilo v znamenju obupno slabe sodniške trojke, ki je salve posmeha požela že na srečanju prvega kroga v Beltincih. Tokrat v humoristični rubriki velja omeniti prepovedani položaj, ki ga je v zaključku srečanja dosodila prva pomočnica De Meo. Ena od Slovenk je takrat izpeljala akcijo po levi strani in sama sebi ob prodoru dala kratek predložek, vendar pa je bila s tem svojo akcijo prisiljena zaključiti, saj je stranska sodnica na začudenje vseh označila prepovedan položaj.

V Beltincih so Nizozemke potrdile svojo visoko zmago iz prvega kroga in slavile tudi proti Slovakinjam (2:1), ter se že uvrstile v zaključni del kvalifikacij.

U17 IZRAEL 2:0 U17 SLOVENIJA
Strelke: Keren Goor (59′), Koral Hazan (69′)
Igrale so: Sara Nemet, Manca Kutnjak, Karmen Godina, Tinkara Senica, Zala Kuštrin (41′ Katja Turk), Špela Kolbl, Nika Babnik (78′ Tjaša Nemec), Urška Bratuša, Lara Prašnikar, Špela Rozmarič, Kaja Horvat (60′ Ana Černelič)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jarc: Grkinj napad ni zanimal

Slovenska ženska nogometna reprezentanca proti Grčiji ni uspela realizirati priložnosti, d…