Za slovensko nogometno reprezentanco je odlično leto 2022, v katerem si je četa selektorja Matjaža Keka z dobrimi predstavami zagotovila obstanek v drugem razredu Lige narodov. V pravkar končanem novembrskem pripravljalnem ciklusu je Slovenija vknjižila še zmagi nad Romuni oziroma Črnogorci ter serijo neporaženosti podaljšala na šest tekem.

Povsem razumljivo torej, da so pred bližajočimi se kvalifikacijami za evropsko prvenstvo narasli apetiti slovenske športne javnosti. Posebej po tem, ko je Slovenija na žrebu dobila svoje nasprotnike. Za uvrstitev na zaključni turnir leta 2024 v Nemčiji bodo naši izbrani vrsti nasproti stali Danci, Severnoirci, Kazahstanci, Ferci in Sanmarinci.

Precej manj razumljiva pa je odločitev Nogometne zveze Slovenije, ki se je, kot kaže, odločila, da bo prav vse kvalifikacijske obračune delegirala v Ljubljano. Tako je vsaj sklepati iz petkovega sporočila za javnost, v katerem so na zvezi obelodanili pričetek načina prodaje vstopnic. Te lahko najhitrejši navijači kupijo v paketu ter si za vseh pet obračunov že izberejo svoj sedež v Stožicah. Kot vse kaže bo ponovno izvisel severovzhodni konec Slovenije, kjer v drugem največjem mestu v državi stoji popolnoma moderen objekt, ki po nedavnem dokončanju prenove zahodne tribune znova lahko gosti tekme na najvišjem nivoju. Nenazadnje se je po večletnem premoru v to lahko prepričala tudi reprezentanca, ki je lani novembra gostila kvalifikacijski obračun za uvrstitev na svetovno prvenstvo proti Rusiji. Takrat sicer še brez novih VIP prostorov, ki so slavnostno otvoritev doživeli v začetku tega leta (posnetek spodaj).

Stožice resda imajo večjo kapaciteto od Ljudskega vrta, a če bi kapaciteta stadiona bila edino merilo pri določanju gostiteljev tekem, potem na primer številne evropske reprezentance ne bi krožile in igrale v različnih mestih po državi, katera se ponašajo z moderno infrastrukturo. Prav tako bi v času slovenske zlate generacije namesto Bežigrada vse tekme gostil Ljudski vrt. Po drugi strani je v štajerski prestolnici naša izbrana vrsta v kvalifikacijskih obračunih za EP oziroma SP statistično najuspešnejša na terenu.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantje do 19 let odhajajo na turnir v Istro

Konec prihodnjega meseca čakajo našo tretjo moško selekcijo (U19) kvalifikacije za Evropsk…