Izbrano vrsto Slovenije v noči iz srede na četrtek čaka prva od dveh prijateljskih tekem na južnoameriških tleh. Ob 1:30 po srednjeevropskem času se bodo varovanci selektorja Srečka Katanca v Montevideu pomerili z reprezentanco Urugvaja.


Vstopnice za današnjo tekmo na stadionu Centenario, ki je leta 1930 gostil tekme prvega Svetovnega prvenstva, so praktično že razprodane, saj si je dragoceni listič že zagotovilo 50 tisoč ljubiteljev nogometa, kar nekaj bo tudi slovenskih podpornikov, v glavnem slovenskih zdomcev v Južni Ameriki. Kljub temu, da domači zasedbi ne bo mogel pomagati Luis Suarez, ki še okreva po operaciji meniskusa, bodo imeli slovenski branilci precej dela z nevarnimi Urugvajci. Prekaljeni selektor Óscar Tabárez naj bi priložnost v začetni enajsterici namenil Fernandu Musleri, Maxiju Pereiri, Diegu Lugano, Diegu Godínu, Martínu Cáceresu, Gastónu Ramírezu, Walterju Garganu, Arévalu Ríosu, Cristianu Rodríguezu, Diegu Forlánu, Edinsonu Cavaniju. Bojan Jokić, ki je s 66 nastopi med najizkušenejšimi člani reprezentance, se zaveda kakovostni nasprotnika, za spletno stran Nogometne zveze Slovenije pa je razkril recept za igro proti Urugvajcem: “Urugvaj ima zelo dobro ekipo, v kateri so zbrani nogometaši iz najboljših klubov na svetu, čeprav je sama država primerljiva s Slovenijo po številu prebivalstva. Odigrati moramo dobro, zbrano v obrambi in skušati ogroziti njihov gol preko protinapadov.”

Jasno je, da proti Urugvaju zagotovo ne bo zaigral poškodovani Jan Oblak, Srečko Katanec pa po informacijah iz Montevidea koleba le še o mestu v obrambi, kjer na priložnost čakata Branko Ilić in Miral Samardžić. Vrata Slovenije bo branil Samir Handanović, ob Iliću oziroma Samardžiću bo standardna branilska linija v sestavi Mišo Brečko, Boštjan Cesar in Bojan Jokić, selektor pa bo zgostil sredino igrišče, saj bo zaigral s peterico nogometašev, v začetni enajsterici bodo zaigrali Jasmin Kurtić, Dalibor Stevanović, Andraž Kirm, Nejc Pečnik ter Josip Iličić, urugvajska vrata pa bo skušal v največji meri ogroziti Milivoje Novaković.

Stanje zelenice na spomeniško zaščitenem Centenariu ni najboljše, a so se Slovenci v času vadbe na južnoameriških tleh več ali manj že privadili na slabša igrišča. Srečanje boste lahko vsi tisti, ki boste sredi noči še vztrajali pokonci, ogledali na drugem programu nacionalne televizije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šok za Dance v Astani, Slovenija po dveh krogih na vrhu kraljuje sama

Na preostalih obračunih slovenske skupine H kvalifikacij za evropsko prvenstvo so se rezul…