Slovenska nogometna reprezentanca je nocoj v Stožicah odigralo še šesto tekmo kvalifikacijske skupne C za uvrstitev na EURO 2020 proti Izraelu. Slovenska izbrana vrsta je v tekmi preobratov proti Izraelu vknjižila še tretjo zmago, po dveh zadetkih Benjamina Verbiča in Romana Bezjaka in se ob remiju med Poljsko in Avstrijo zavihtela na drugo mesto skupine C. 


Stožice; gledalcev: 10.696

Sodniki: Taylor, Beswick, Nunn, Kavanagh (Anglija)

Strelci: 1:0 Verbič 43`; 1:1 Natcho 50`, 1:2 Zahavi 63`, 2:2 Bezjak 66`, 3:2 Verbič 90`

Slovenija: Oblak, Stojanović, Struna (54` Blažič), Mevlja, Jokić (46` Balkovec), Krhin (81` Popović), Kurtić, Ilićić, Verbić, Bezjak, Šporar

Izrael: Marciano, Ben Harush (46` Kayal), Abd Elhamed, Taha, Dgani, Solomon, Natcho, Peretz (77` Glazer), Dasa, Zahavi, Weissman (61` Dabbur)

Rumeni kartoni: Bezjak, Iličić; Peretz, Taha

Rdeči kartoni:

V Stožicah so tekmo med varovanci Matjaža Keka in Andreasa Herzoga bolj podjetno pričeli Slovenci, ki so si prvo priložnost ustvarili že v 3. minuti, ko je z globinsko podajo Josip Iličić zaposlil Romana Bezjaka, ki se je sam znašel pred Ofirjem Marcianom, a je zmagovalec dvoboja iz oči oči postal Izraelec.

Do prvega poskusa so Izraelci prišli dobrih pet minut zatem, ko je po zmedi v slovenski obrambi poskušal Eran Zahavi, a je žoga zletela preko vrat Jana Oblaka. V 14. minuti so ponovno zapretili Slovenci, ko je v kazenski prostor iz prostega strela podal Josip Iličić, a je bila obramba Izraelcev na mestu in žogo izbila. V 20. minuti nov poskus Slovencev, Rene Krhin je zaposlil Andraža Šporarja, a brez večje nevarnosti za Marciana. Že v naslednjem napadu so Izraelci izvedli hiter protinapad, ko je po globinski podaji z glavo v kazenskem prostoru poskušal Shon Weinsmann, a je žoga zletela preko gola Jana Oblaka. V 23. minuti nov nevaren poskus protinapada Izraelcev, ki so do žoge prišli s prekrškom nad Jasminom Kurtićem, ki ga Anthony Taylor ni zapiskal, a je Aljaž Struna razrešil večjo nevarnost.

V 26. minuti nova priložnost za Slovence, ponovno je imenitno podal Josip Iličić, ki je zaposlil Andraža Šporarja, a je žoga zletela preko gola.

V zadnjih petnajstih minutah prvega polčasa se je igra umirila, vse do 43. minute, ko so Slovenci izvedli izjemen protinapad, Aljaž Struna je z dolgo podajo zaposlil Andraža Šporarja, ki je s prsmi odložil žogo do Josipa Iličića, ta pa je z izjemno natančno globinsko podajo zaposlil Benjamina Verbiča, ki je premagal Ofirja Marciana za vodstvo Slovenije.

Globoko v sodnikovem podaljšku nova priložnost za Slovenijo, iz leve strani je podal Benjamin Verbič, poskušal je Roman Bezjak, žoga pa se je od prečke odbila izven igrišča.   

V drugi del so Slovenci vstopili z menjavo, ko je v slačilnici ostal kapetan Bojan Jokić, ki ga je v nadaljevanju nadomestil Jure Balkovec. Gostje so v nadaljevanje vstopili odločneje, kar je hitro obrodilo sadove. Po strelu Izraelcev je žogo v kot izbil Benjamin Verbič, po podaji iz kota je žoga prišla do Manorja Solomona, ki je podaljšal do Berbrasa Natcha, ki se je odločil za strel iz dobrih petindvajsetih metrov in s strelom po tleh premagal Jana Oblaka.

V 54. minuti je moral igro zaradi poškodbe zapustiti steber slovenske obrambe Aljaž Struna, ki ga je zamenjal Miha Blažič.

V 63. minuti so povedli Izraelci, ko si je nedopustno napako privoščil Jasmin Kurtić, ki je podal Eranu Zahaviju, ki se je takoj odločil za strel iz petindvajsetih metrov, ter z izjemnim strelom v zgornji kot premagal nemočnega Jana Oblaka.

Sledil je izjemno hiter odgovor Slovencev, ki so v 66. minuti rezultat izenačili, Andraž Šporar je lepo podal do Romana Bezjaka, ki je z srečnim diagonalnim udarcem premagal nemočnega Ofirja Marciana.

V 76. minuti nova lepa priložnost Slovencev, Josip Iličić je lepo z peto podal do Romana Bezjaka, ta je podaljšal do Stojanovića, ki je žogo iz desne strani poslal v kazenski prostor, a je izraelska obramba žogo izbila pred Andražem Šporarjem.

Že v naslednji minuti nova priložnost za Izraelce, ko je poskušal Munas Dabbur a je žoga zletela kak meter mimo desne vratnice vrat Jana Oblaka.

V 83. minuti nov nevaren poskus Slovencev, ko se je za strel iz dobrih petindvajsetih metrov po tleh odločil Jasmin Kurtić, izraelski vratar Ofir Marcian pa je s skrajnimi močmi odbil, do žoge je prišel Roman Bezjak, ki jo je zavrnil v sredino, kjer pa ni bilo nikogar izmed slovenskih igralcev, tako so Izraelci žogo izbili.

V 86.minuti nova priložnost za vodstvo Slovencev, Josip Iličić se je odločil za podajo proti Romanu Bezjaku iz kakšnih štiridesetih metrov v prostor, Bezjak je prišel do strela, a je vodstvo preprečil izraelski vratar Marcian.  

V 88. minuti je še ena izjema priložnost Slovencev, po podaji iz kot Josipa Iličića so Izraelci najprej izbili žogo, Andraž Šporar se je odločil za atraktiven poskus z škarjicami a je veselje preprečil razpoloženi izraelski vratar.

 V 90. minuti pa so Slovenci le kronali premoč v končnici polčasa, ko je Jasmin Kurtić podal v sredino kazenskega prostora, kjer je Benjamin Verbič iz dobrih šestih metrov z glavo premagal nemočnega Ofirja Marciana.

 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…