Slovenska reprezentanca do 18 let je na prijateljski tekmi na Ptuju proti Finski klonila z 1:2. Edini zadetek za Slovence je dosegel član NK Aluminij, Luka Petek.


Ptujski mestni stadion je bil prizorišče prvega od dveh dvobojev slovenske in finske mladinske reprezentance. Finci, ki so igrali z igralci rojenimi leta 1997, so srečanje začeli zelo dobro in do izjemne priložnosti prišli že po minuti igre, vendar pa N’Sombo ni izkoristil lepe podaje z desne strani v kazenski prostor in je žogo poslal mimo vrat. Podobno akcijo je le štiri minute kasneje izpeljal Sjöstedt, ki je dobil dvoboj na desni strani, se otresel branilca in žogo po tleh poslal pred vrata Janžekoviča, kjer je na pravem mestu bil član danskega Midtjyllanda Jakonen, ki je brez težav povedel svoje moštvo v vodstvo. Mladi Slovenci so lepo priložnost za izenačenje imeli v 23. minuti, ko sta v istem napadu nevarno streljala Škrbec in nato še Dedić, vendar je gostujoči vratar Mikkelsson dvakrat izjemno posredoval. Terensko pobudo so nato vendarle kronali nekaj minut kasneje, ko je ob izvajanju prostega strela in predložku v kazenski prostor najvišje skočil član Aluminija Petek in žogo z glavo poslal v mrežo. Po številnih menjavah na obeh straneh so v drugem delu več od igre imeli Finci, ki so v 68. minuti zabili še drugič in postavili končni rezultat 1:2. Iz prostega strela, iz izjemno ugodnega položaja na robu kazenskega prostora, je bil uspešen Malolo.

Obe reprezentanci bosta v četrtek odigrali še eno pripravljalno srečanje, in sicer ob 16. uri na stadionu v Slovenski Bistrici.

U18 SLOVENIJA 1:2 U17 FINSKA
Strelec za Slovenijo: Luka Petek
Slovenija U18: Janžekovič, Klemenčič, Gliha, Ivkić, Kramarič, Škrbec, Novak, Dedić, Žužek, Polanec, Petek, Žužek. Rezervna klop: Jarc, Hajdarević, Paljk, Mrkonja, Volčič, Avbelj, Flis. Trener: Primož Gliha.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez golov na tekmi Slovenije in Grčije

Slovenska ženska reprezentanca je danes v novogoriškem Športnem parku odigrala še drugo te…