Agron Šalja, selektor slovenske reprezentance do 19 let, je objavil spisek igralcev, na katere računa za nastop na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na evropsko prvenstvo.


Šalja je na prvi spisek dodal 19 imen, še enega igralca pa bo vpoklical naknadno, ko bo selektor v naslednjih dneh dobil več informacij o poškodbah, ki trenutno pestijo nekatere reprezentante. Zbor reprezentance bo 9. novembra.

Mladi Slovenci bodo med 13. in 19. novembrom gostovali na kvalifikacijskem turnirju na Švedskem, kjer se bodo ob gostiteljih pomerili še z reprezentancama Ukrajine in Estonije. V elitni krog kvalifikacij, ki bo spomladi prihodnje leto, vodita prvi dve mesti. Tja se bo uvrstila tudi najboljša tretjeuvrščena ekipa med trnjastimi skupinami.  Evropsko prvenstvo bo potekalo med 19. julijem in 1. avgustom prihodnje leto, tja pa je že uvrščena gostiteljica Severna Irska.

“Na Švedskem nas čakajo kvalifikacij, ki so v tej starostni kategoriji vedno zahtevne. Na turnir se odpravljamo z željo po uspehu. Zavedamo se sicer, da nismo favoriti, vendar imamo možnosti za napredovanje, če bomo odigrali dobro. Tekme se bodo igrale na umetni travi, kar sicer ne vidim kot oviro, saj se bomo tudi mi pripravljali na tovrstni podlagi. Poleg tega tudi domače mladinsko prvenstvo v zimskem obdobju pogosto poteka na umetnih zelenicah. Glede na dosedanje rezultate nekoliko izstopata Švedska in Ukrajina, ne gre pa podcenjevati niti Estonije. Vsaka reprezentanca ima svoje kvalitete, tako da ni za podcenjevati nobenega nasprotnika, za precenjevati pa tudi ne. Mi moramo verjeti v svoje sposobnosti in dati vse od sebe, kar smo v danem trenutku sposobni,pred odhodom na kvalifikacijski turnir ocenjuje selektor Šalja.

Seznam reprezentantov:

Renato Simić (Fiorentina), Kai Cipot (Mura), Žiga Laci (Mura), Martin Pečar (Eintracht Frankfurt), Omar Kočar (Dinamo Zagreb), Domen Gril (Bravo), Matevž Matko (Bravo), Mark Španring (Bravo), Amir Feratovič (Bravo), Žiga Repas (Domžale), Jošt Urbančič (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Benjamin Markuš (Domžale), Alen Jurca (Maribor), Rok Maher (Maribor), Mirko Mutavčič (Maribor), Michael Pavlovič (Olimpija), Matija Burin (Olimpija), Nik Prelec (Sampdoria).

Naloži več sorodnih novic
  • Knapi uspešni na generalki

    Nogometaši velenjskega Rudarja so se na generalki pred nadaljevanjem državnega prvenstva p…
  • Pomurski dvoboj domačinom

    Nogometaši Nafte so na svojem terenu nadaljevali s pripravami na polfinale slovenskega pok…
  • Uspešna akcija Murinih navijačev

    Navijači murskosoboške Mure so se ponovno izkazali. Prvi dan prodaje zbirateljskih vstopni…
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Korona odnesla gostovanje Cristiana Ronalda

Zaradi pandemije koronavirusa so bile odpovedane številne aktivnosti Nogometne zveze Slove…