Danes sta prijateljsko tekmo odigrali mladinski reprezentanci Avstrije in Slovenije, slavila je naša izbrana vrsta z rezultatom 0:2.


Varovanci Agrona Šalje so si zmago priigrali v drugem polčasu, ko je najprej v 50. minuti zadel Tamar Svetlin, le dve minuti kasneje je zmago potrdil Kai Cipot. Zmago sta tako Sloveniji prinesla nogometaša Domžal in Mure, po tekmi pa je selektor Šalja dejal: “Igrali smo proti zelo kakovostnemu tekmecu, ki ima v svojih vrstah veliko igralcev Salzburga. Za nami je zelo dobra tekma, v kateri smo bili boljši nasprotnik, tako da smo tudi zasluženo slavili. Delovali smo stabilno, zrelo, pokazali veliko želje, borbenosti in tudi kvalitete v igri, za kar smo bili nagrajeni z dvema zadetkoma. Imeli smo še nekaj priložnosti, ampak smo z rezultatom vseeno zadovoljni. Pomembno je, da so vsi igralci zdravi zaključili tekmo ter da nadaljujejo z dobrim delom v svojih klubih. Upam, da bomo oktobrske priprave na elitni krog kvalifikacij pričakali v popolni zasedbi.”

Avstrija – Slovenija 0:2
Svetlin 50′, Cipot 52′

Slovenija: Jurca, Matko, Burin, Maher, Urbančič, Koritnik, Svetlin, Laci, Ostrc, Cipot, Kancilija. Igrali so še: Španring, Feratović, Kurež, Flakus Bosilj, Jovan, Kočar, Markuš, Šeško, Begič, Frešer

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenke želijo upravičiti vlogo favoritinj

Slovensko žensko reprezentanco jutri v Estoniji čaka začetek kvalifikacij za SP leta 2023.…