Slovenska dekliška mladinska reprezentanca je kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo sklenila s porazom proti izbrani vrsti Rusije. Slovenke so klonile z rezultatom 1:2.

Po porazih proti reprezentancama Nemčija (1:6) in Belgije (0:4), so Slovenke v Volgogradu proti domačinkam lovile zadnji vlak za uvrstitev v drugi krog kvalifikacij. Za varovanke Petre Mikeln je štela samo zmaga, toda po zadnjem sodnikovem pisku so se veselile Rusinje, ki so dvoboj v svojo korist prevesile v zadnji četrtini dvoboja. Gostiteljice so povedle v 69. minuti, ko je po strelu z razdalje žogo v mrežo pospravila Ksenija Oleksiuk, dvoboj pa je dokončno bil odločen v prvi minuti sodnikovega dodatka, ko je Natalija Trofimova izkoristila strel z enajstih metrov. Do strela z bele točke so nekaj trenutkov kasneje prišle tudi mlade Slovenke, ki so se praktično v zadnji sekundi dvoboja veselile častnega zadetka. Uspešna izvajalka najstrožje kazni je bila Ema Erman.

“Dekleta so danes zelo dobro delovala v fazi obrambe, na žalost nismo uspeli realizirati še kakšne priložnosti v napadu. Napredovali smo iz tekme v tekmo, v določenih trenutkih pa se vidi, da manjka izkušenj na takem nivoju. Je bil pa voljni moment in prisotnost prave energije viden na igrišču skozi celoten potek srečanja,” je za spletno stran NZS po tekmi dejala slovenska selektorica.

U19 Rusija – U19 Slovenija 2:1 (0:0)
Oleksiuk (69′), Trofimova (90+1′ 11m); Erman (90+5′ 11m)

Skupina A3:
Nemčija 7 točk
Belgija 6
Rusija 4
Slovenija 0


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Grčiji do druge zmage

Slovenska ženska nogometna reprezentanca uspešno nastopa v kvalifikacijah za uvrstitev na …