Slovenska reprezentanca do 19 let je kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo končala s porazom proti Italiji. Naši zahodni sosedje so slavili z rezultatom 1:3.

Slovenija je že pred zadnjo tekmo izgubila vse možnosti za uvrstitev na katerega od prvih dveh mest, ki vodita v nadaljnje boje, medtem ko so Italijani že v soboto z zmago nad Islandijo postali zmagovalci skupine. Azzurri so kljub temu v tekmo proti Slovencem vstopili odločno in so proti varovancem Boštjana Cesarja povedli že na samem začetku obračuna. Tekla je 7. minuta, ko je Fabio Miretti poslal predložek pred domača vrata, kjer pa je Domen Zajšek nesrečno posredoval in zatresel lastno mrežo. Podvojitev vodstva je gostom uspela v 19. minuti, ko sta dobro kombinirala Wilfried Gnonto in Giovanni Fabbian, slednji pa je nato ugnal domačega čuvaja mreže Sama Pridgarja. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so nevarnejši bili Italijani in vmes zatresli še okvir slovenskih vrat, toda domače mreže vendarle več niso zadeli in so na odmor odšli s prednostjo 0:2. Kljub temu, da je že od 34. minute igrala z igralcem manj na terenu je Italija tudi drugem polčasu bila zelo podjetna, v 56. minuti pa je Gnonto rezultat uspel povišat na neulovljivih 0:3. Slovenci so se nekoliko prebudili šele v zaključku srečanja in so pet minut pred koncem prišli do častnega zadetka. Med strelce se je vpisal Žan Bunić.

Na drugem srečanju skupine so na dvoboju za drugo mesto po preobratu Islandci slavili zmago nad Litvo in se veselili napredovanja v elitni del kvalifikacij. Za Litovce je štela samo zmaga in po zadetku Gvidasa Gineitisa na začetku drugega polčasa jim je odlično kazalo, toda Islandija je nato uspela strniti vrste in rezultat obrniti v svojo korist. V 64. minuti je Orri Oskarsson izid izenačil s strelom z bele točke, za končnih 1:2 pa je v 71. minuti poskrbel Hilmir Mikaelsson.

U19 Slovenija – U19 Italija 1:3 (0:2)
Bunić (85′); Zajšek (7′ ag), Fabbian (19′), Gnonto (56′)

U19 Litva – U19 Islandija 1:2 (0:0)
Gineitis (46′); Oskarsson (64′ 11m), Mikaelsson (71′)

Skupina 12:
Italija 9
Islandija 6
Litva 1
Slovenija 1


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tio Cipot debitiral v italijanski ligi

Igralec osrčja zvezne vrste, ki je član naše mlade reprezentance (U21), nad katerimi bdi M…