Poleg članske reprezentance Slovenije, ki bo gostovala v Alžiriji, bo mlada slovenska reprezentanca namesto odpadle kvalifikacijske tekme z Andoro odigrala prijateljsko tekmo z vrstniki s Hrvaške. Na seznamu Tomaža Kavčiča sta dva novinca: Nicolas Rajsel in Domen Černigoj, manjkajo pa Vučkić, Jelenič in Črnic.


Ker bi morali mladi Slovenci igrati kvalifikacijsko tekmo z Andoro, ki pa je bila prestavljena zaradi težav z igrišči v Andori na maj, so se pri NZS odločili, da odigrajo prijateljsko tekmo z vrstniki s Hrvaškev, ki v svoji kvalifikacijski skupini zaseda prvo mesto in ima kar osem nogometašev v tujini. Selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič zaradi poškodb ni vpoklical Eneja Jeleniča, ki ima težave s tetivo in Matica Črnica, medtem ko bo Haris Vučkić tekmo v dogovoru s selektorjem izpustil, zato bodo priložnost dobili nekateri, ki še niso oblekli slovenskega dresa. Med njimi je tudi Nicolas Rajsel, nekdanji mladinec pariškega kluba PSG, ki se je v zimskem prestopnem roku pridružil Celju in je v tem času pridobil slovensko državljanstvo.

Reprezentanca do 21 let se bo zbrala v nedeljo v Strunjanu. Kavčič naj bi opravil štiri treninge – enega v nedeljo, dva v ponedeljek in enega v torek. Tekma s Hrvaško bo na sporedu v sredo, 5. marca, ob 15. uri na Bonifiki.

Seznam igralcev
Vratarja: A. Cotman (Maribor), A. Jug (Bordeaux);
Obrambni igralci: M. Blažič (Koper), E. Janža (Domžale), L. Krajnc (Cesena), N. Mitrovič (Olimpija), M. Palčič (Koper), D. Šme (Koper), D. Trajkovski (Maribor);
Zvezni igralci: Ž. Benedičič (Milan), D. Črnigoj (Koper), A. Derviševič (Maribor), D. Klinar (Rudar Velenje), Ž. Majer (Domžale), N. Rajsel (Celje), B. Verbič (Celje), B. Vrhovec (Celje), M. Zajc (Celje), U. Žibert (Koper)
Napadalci: E. Bratanovič (Teplice), M. Pučko (Koper), A. Šporar (Olimpija).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od N. M.
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenska ženska reprezentanca remizirala z Walesom

Včeraj zvečer je bila v Lendavi na delu slovenska ženska izbrana vrsta, katera je še vedno…