Mlado izbrano vrsto do 21 let bo konca kvalifikacijskega ciklusa za Evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje leto gostila Češka, vodil dosedanji pomočnik Robert Englaro, ki je na klopi nadomestil Tomaža Kavčiča.


Kavčič je pred tedni sprejel izziv kitajskega drugoligaša Qingdao Jonoona, pri Nogometni zvezi Slovenije pa so že ob odhodu izkušenega Ljubljančana sporočili, da bodo rešitev najverjetneje poiskali v obstoječih vrstah. Belokranjcu, ki bo čez teden dni dopolnil 45 let, bosta na klopi pomagala tudi selektorja mladinske in kadetske reprezentance, Primož Gliha in Igor Benedejčič. Nekdanji reprezentant Slovenije, ki je svoj čas igral tudi v Italiji, je danes že objavil reprezentančni seznam za zadnji kvalifikacijski tekmi, ko se bodo Slovenci 3. avgusta v Ajdovščini najprej pomerili z Andoro, nato pa se bodo skupaj s člansko izbrano vrsto odpravili še v Estonijo, kjer jih 8. septembra čaka zadnja tekma kvalifikacijskega ciklusa.

Mladi reprezentantje, ki v skupini A po osmih odigranih tekmah z enajstimi točkami za Dansko in Rusijo zasedajo tretje mesto, se bodo v Ajdovščini zbrali 1. septembra. Englaro je na zbor povabil 22 nogometašev, Kenan Bajrić, Jure Balkovec, Petar Stojanović, Nik Kapun in Mitja Lotrič še čakajo na debitantski nastop.

BvkL6v2IYAA2pnV
Foto: Twitter NZS
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Reprezentanca
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Slovenke z visoko zmago nad južnimi sosedami

Slovenska ženska reprezentanca je sezono zaključila z visoko zmago nad Hrvaticami. Na prij…