Včeraj je s pripravami pričela ženska nogometna reprezentanca do 17 let, katero vodi Tina Kelenberger. Slovenke bodo odigrale dve pripravljalni tekmi z vrstnicami iz sosednje Madžarske, tekmi pa bosta odigrani kot predpriprave na elitni del kvalifikacij za EURO 2020.


“Vsa dekleta s prvotnega seznama so se odzvala in so na voljo. Zadnja skupna akcija pred elitnim delom kvalifikacij je pred nami, dve tekmi z madžarskimi vrstnicami pa bosta dali še finalni vpogled v igralski kader, ki ga v tem trenutku premoremo. Vsekakor bomo preizkusili še zadnje taktične zamisli, da se temeljito pripravimo na elitni del kvalifikacij. Na tokratnih pripravah bo z nami nekaj mlajših deklet letnika 2005, ki so v preteklosti opozorile nase na tekmah Lige deklet U17, njihovo marljivost so pohvalili tudi njihovi klubski trenerji, na treningih v NZS centrih pa so pridobile še določeno mero samozavesti in discipline v igri.  Tokrat bo odsotna kapetanka reprezentance Manca Suhoveršnik, ki še sanira poškodbo kolena, vsi skupaj pa ji želimo kvalitetno rehabilitacijo in čimprejšen povratek na zelenice,“ je ob zboru dejala selektorica Tina Kelenberger.

Pripravljalni tekmi:
Cerkvenjak, 3.3., 15.00
Slovenija – Madžarska 

Nagykanizsa, 5.3., 12.00
Madžarska– Slovenija

Slovenija DU17:
Gaja Bizjak (ND Primorje), Ema Erman (NK Krim), Zarja Sušnik (NK Krim), Korina Lara Janež (NK Krim), Maša Osojnik (NK Krim), Selma Šabotič (NK Maribor Tabor), Iva Kocijan (NK Maribor Tabor), Anja Eferl (NK Maribor Tabor), Tija Šoštarič Karič (NK Maribor Tabor), Ana Fluher (NK Maribor Tabor), Timea Rojnik (ŠK Slovan Bratislava SVK), Manuela Keršič (ŽNK Olimpija), Kristijan Grujič (ŽNK Olimpija), Nina Kajzba (ŽNK Pomurje Beltinci), Saša Kolar (ŽNK Pomurje Beltinci), Noelle Vilčnik (ŽNK Pomurje Beltinci), Živa Rakovec (ŽNK Pomurje Beltinci), Daša Dolenšek (ŽNK Radomlje), Sara Gradišek (ŽNK Radomlje), Nina Mele (ŽNK Radomlje), Živa Galjot (ŽNK Radomlje), Tajda Hlebec (ŽNK Radomlje), Dairine Yahweh Rovšek (ŽNK Radomlje)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pomurke dobile tekmice, ki jim bodo stale na poti do Lige prvakinj

V Nyon-u je bil včeraj opravljen še žreb ženskih kvalifikacij za Ligo prvakinj. Slovenijo …