Slovenska reprezentanca do 21 let nadaljuje s kvalifikacijami za evropsko prvenstvo, ki ga prihodnje leto gostita Italija in San Marino. Tokrat so varovanci Primoža Glihe gostovali v Kazahstanu in se v Astani z domačo reprezentanco razšli brez zadetkov.

Mladi Slovenci so si skozi tekmo priigrali več priložnosti, vendar so tokrat v zaključkih bili premalo razpoloženi. Popravni izpit Slovenijo čaka že v torek, ko se bosta obe reprezentanci ponovno pomerili, in sicer ob 16.30 na Ptuju, prihodnji mesec pa reprezentanco čakata še domači obračun proti Bolgarom in gostovanje v Franciji.

Slovenija je s točko zadržala drugo mesto na lestvici in jih ima po sedmih krogih na svojem kontu 11 točk, kar pomeni točko več od Kazahstancev in natanko deset manj od prvouvrščene Francije. Na evropsko prvenstvo mladih reprezentanc se bodo ob gostiteljih Italijanih direktno uvrstili še zmagovalci devetih skupin. Za preostali dve vstopnici se bodo v dodatnih kvalifikacijah med seboj pomerile štiri najboljše drugouvrščene ekipe. Da bi med njimi bila tudi Slovenija je sicer malo verjetno.

KAZAHSTAN – SLOVENIJA 0:0 (0:0)

Postava Slovenije: Sorčan, Pišek, Stanković, Kuhar, Mlakar, Repas (59′ Vrbanec), Bijol, Gliha, Lipušček, Brekalo in Vokić (76′ Ožbolt).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
  • Slovenija na lestvici Fife nazadovala

    Na najnovejši lestvici mednarodne nogometne zveze FIFA je slovenska izbrana vrsta nazadova…
  • Remi v Lendavi

    Slovenska noometna izbrana vrsta do 21 let je tokrat v Lendavi odigrala prijateljsko sreča…
  • Visoka zmaga Slovenije v Rigi

    Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 20…
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenija na lestvici Fife nazadovala

Na najnovejši lestvici mednarodne nogometne zveze FIFA je slovenska izbrana vrsta nazadova…